Місто

Як Житомир економить електроенергію, щоб вкластися в ліміти

7 February 2023, 10:03

В Житомирі люди майже не відчувають масових та аварійних відключень електроенергії завдяки роботі енергетиків та комунальників, а не тому, що ситуація покращилася.

Про це під час засідання виконкому 6 лютого заявив мер Житомира Сергій Сухомлин.

«В багатьох мешканців Житомира є родичі, є друзі в інших містах України, і всі знають в якій ситуації сьогодні живуть інші обласні центри. В Житомирі в нас ситуація ще більш-менш нормальна, і людям здається, що вона в нас така на відміну від інших міст, так склалося. Але ми не будемо казати скільки наше обленерго, наш РЕМ і наші комунальні служби роблять для того, щоб люди майже не відчували на собі масових відключень, аварійних відключень електроенергії. Постійно йде пряма комунікація з обленерго, з РЕМом, постійно відключаємо котельні, щоб в «час пік» знизити використання електричної енергії. Водоканал відключає свої об’єкти, знімається (електро)транспорт. І це все для того, щоб автоматика не вимикала, бо навіть якщо перевантаження 0,5 МВт чи навіть 20 кВт автоматика буде вимикати все місто. Щоб цього не робити йде величезна робота наших комунальників, потім вони вночі запускають котельні, перекомутують, запускають інші об’єкти. А людям здається, що у нас просто так все добре і воно само якось з’являється», - сказав Сергій Сухомлин.

Він також наголосив, що саме для цієї економії в місті вимушені максимально використовувати транспорт, який не споживає електроенергію. За словами мера, Житомир має дефіцит електроенергії на рівні 40%.

Нагадаємо, в Житомирі з 7 лютого почав працювати комунальний автобусний маршрут №2, який майже дублює маршрут трамвая.

Як повідомляв Житомир.info, з 30 січня 2023 року житомиряни можуть безкоштовно обміняти лампочки розжарювання на світлодіодні у відділеннях «Укрпошти».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електроенергія Сухомлин 
Матеріали по темі