Місто

«Житомирводоканал» отримав ще 10 генераторів від міжнародної організації

9 February 2023, 09:31

КП «Житомирводоканал» отримало 10 генераторів від міжнародної організації, які допоможуть забезпечити роботу окремих підвищувальних насосних станцій на випадок відсутності електропостачання.

Про це 9 лютого повідомляє пресслужба КП «Житомирводоканал».

«Система водопостачання та водовідведення – це не просто труба з водою і стоками; це цілий господарський комплекс, який складається з десятків об’єктів: каналізаційних, водопровідних та підвищувальних насосних станцій, очисних споруд води та каналізації, лабораторій, у яких контролюється якість питної та стічних вод. Десятки тисяч водопровідних та каналізаційних колодязів, в кожному із яких встановлена запірна арматура. І, звісно, сотні кілометрів мереж. І хоч пересічні громадяни не завжди усвідомлюють, наскільки складно управляти таким комплексом, але наші друзі та партнери розуміються на наших потребах та проблемах і піклуються, аби в складні часи ми могли продовжувати працювати безперебійно. Міжнародна організація з міграції, яка опікується українськими водоканалами, подарувала нам 10 генераторів: 4 із яких потужністю 9 кВт, 5 – 7,5 кВт, 1 – 5 кВт. За умови відсутності електропостачання, це обладнання дозволить забезпечити роботу окремих підвищувальних насосних станцій, дасть змогу підключати електроприлади при проведенні робіт із ліквідації наслідків аварійних ситуацій», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 30 січня «Житомирводоканал» отримав ще один генератор потужністю 888 кВт у якості гуманітарної допомоги із Фінляндії

Як повідомляв Житомир.info, 9 січня 2023 року житомирський водоканал отримав потужний генератор на 400 кВт від міжнародної організації.

30 грудня 2022 року журналісти Житомир.info дізнавалися, як працюватимуть генератори, скільки вони споживають пального та чи вплине їх робота на тариф.

8 грудня 2022 року працівники «Житомирводоканалу» почали роботи із монтажу генераторів, аби забезпечувати подачу води в місто у разі блекауту.

29 листопада 2022 року в рамках зустрічі мера Сергія Сухомлина з Послом США в Україні Бріджит Енн Брінк Житомиру пообіцяли передати генератори і трансформатори. 24 листопада 2022 року мер розповідав, що Житомир отримав першу партію генераторів, а друга вже прямувала до міста, але через великі черги на кордоні були затримки.

А 24 жовтня 2022 року на позачерговій сесії міськради з резервного фонду бюджету Житомирської міської територіальної громади виділили 65 млн грн на придбання генераторів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал Житомирводоканал генератор міжнародна організація 
Матеріали по темі