Місто

У Житомирі чотири ліцеї реалізовуватимуть проєкти у рамках кампанії «Сади Перемоги»: вирощуватимуть фрукти, овочі та зелень

13 February 2023, 10:51

У Житомирі цьогоріч планується реалізувати 4 проєкти у сфері розвитку шкільного городництва та садівництва.

Про це 13 лютого повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«З метою створення більш стійкої продовольчої системи Житомирської міської територіальної громади спільно з всеукраїнською ініціативою «Сади перемоги» проєкту SURGe («Супровід урядових реформ в Україні») в місті Житомирі у 2023 році планується реалізувати 4 проєкти у сфері розвитку шкільного городництва та садівництва», – зазначають у міській раді.

Йдеться про такі проєкти:

• створення фруктового саду – на базі Ліцею №4;

• вирощування мікрозелені – на базі Ліцею №7;

• вирощування зелені та овочів – на базі тепличного господарства Ліцею №24;

• вирощування зелені та овочів – на базі Ліцею №30.

Зазначається, що ініціативи шкіл є прикладом подолання нових продовольчих викликів (зростання цін на продовольчі товари загалом та безпосередньо на овочі та фрукти, а також зростання обсягу відповідних закордонних поставок сільськогосподарської продукції), які виникли в українських громадах внаслідок окупації та замінування території України, що є традиційними для вирощування сезонних овочів, зелені та фруктів.

Шкільні проєкти спрямовані не лише на вирощування свіжих овочів, зелені та фруктів, а також передбачають екоосвіту, популяризацію здорового харчування та відповідального споживання.

Всеукраїнська ініціатива «Сади перемоги» в місті Житомирі впроваджується департаментом економічного розвиту Житомирської міської ради, комунальною установою «Агенція розвитку міста» Житомирської міської ради та адміністраціями Ліцеїв №4, №7, №24 та №30.

Довідково. Сади Перемоги (https://sadyperemohy.org/) – всеукраїнська кампанія, спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування всіх ресурсів для вирощування харчових продуктів задля недопущення продовольчої кризи в Україні.

Нагадаємо, у березня 2022 року стало відомо, що в Україні запускають ініціативу «Сади Перемоги», яка допоможе запобігти продовольчій кризі під час війни.

Як повідомляв Житомир.info, рішенням Уряду від 18 березня 2022 року програма «Доступні кредити «5-7-9%» розширена: будь-який бізнес протягом дії воєнного стану та місяць після його завершення зможе отримати кредит під 0%, після цього кредитна ставка становитиме 5%; максимальна сума кредиту збільшена до 60 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліцей школа Сади Перемоги зелень овочі фрукти продовольство городництво садівництво  
Матеріали по темі