Місто

Житомир 27 лютого отримає ліміти електроенергії і тоді буде зрозуміло, чи вдасться вивести на маршрут трамвай, - міськрада

20 February 2023, 14:08

27 лютого буде відомо, які ліміти електроенергії отримає Житомир.

Про це 20 лютого повідомляє Житомирська міська рада.

«Укренерго зводить дані по всій Україні щодо пропускних потужностей мереж. Після цього кожен регіон та обласні центри отримають чіткі ліміти по споживанню електричної енергії», - йдеться у повідомленні.

За словами мера Сергія Сухомлина, енергетики чітко спрацювали і на сьогодні є позитивний баланс з вироблення електроенергії. Мер наголошує, що росіяни пошкодили у місті трансформатори великої потужності, тому не відомо, чи можна буде скористатися наявним об’ємом електроенергії. Відповідь на це питання даватимуть теж енергетики.

«Після 27 лютого буде чітко зрозуміло, чи вдасться нам вивести на маршрут трамвай», - цитує міська рада слова Сухомлина.

Нагадаємо, 7 лютого у Житомирі запустили новий автобусний маршрут №2, який має дублювати рух трамвая: таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні 6 лютого. Після засідання виконкому мер Сергій Сухомлин зауважив, що місту не вистачає близько 40% електроенергії, тому постійно виключають котельні та об’єкти водоканалу, щоб вписатися в ліміти, а долю трамвая будуть вирішувати «після нашої перемоги».

Що думають водії та пасажири про новий автобусний маршрут, який майже повністю дублює трамвай, дивіться у сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі з 16 листопада 2022 року не курсують трамваї, 24 січня 2023 року в ТТУ інформували, що досі бракує потужностей електроенергії, і якщо на маршрут вийдуть трамваї, то у містян можуть бути перебої з електрикою. 21 грудня під час засідання виконкому повідомили, що отримані від Естонії автобуси будуть пробувати запускати за маршрутом трамвая. Подаровані Естонією автобуси приїхали до Житомира 3 січня 2023 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: трамвай електроенергія Сухомлин ліміт  
Матеріали по темі