Влада

З комунального підприємства Житомирської облради через суд хочуть стягнути 4 млн грн заборгованості за електроенергію

21 February 2023, 16:32

Товариство з обмеженою відповідальністю «Житомирська обласна енергопостачальна компанія» звернулося до суду з позовом про стягнення з комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради 4 млн 006 тис. 295,46 грн заборгованості.

Ухвалою від 13 лютого 2023 року Господарський суд Житомирської області відкрив провадження за цим позовом.

Зазначається, що договір про закупівлю електричної енергії був укладений 12 жовтня 2022 року.

Підготовче засідання у справі призначене на 14 березня.

ТОВ «Житомирська обласна енергопостачальна компанія» було зареєстроване 26 квітня 2018 року в Житомирі на майдані Перемоги, 10, статутний капітал – 1 млн грн. Засновником фірми є київське ТОВ «Енергопоставка», яке належить Костенко Нелі Іванівні з Київської області. За даними аналітичного порталу YouControl, Неля Костенко через ТОВ «Енергопоставка» також є власницею ще шести обласних енергопостачальних компаній: Київської, Рівненської, Чернівецької, Одеської, Херсонської, Кіровоградської та двох фірм – ТОВ «Гральний клуб «Лорд» та ТОВ «Казино «Прем’єр Палац». Костенко раніше була заступницею директора фiнансово-економiчного департаменту ТОВ «ВС Енерджі Інтернейшнл Україна».

Скріншот з ухвали суду

Як повідомляв Житомир.info, ухвалою від 2 січня 2023 року Господарський суд Житомирської області відкрив провадження за позовом Житомирська ОДА до комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради про стягнення 36 тис. 456,02 грн переплати за тепло.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електроенергія КП облрада борг суд. заборгованість. обленрего 
Матеріали по темі