Фоторепортаж

Передпоказ виставки світлопису та розгляд десятків питань. Фоторепортаж із першої у 2023 році сесії Житомирської міськради

23 February 2023, 12:05

23 лютого депутати Житомирської міської ради зібралися на чергову, 25-у, сесію, яка стала першою у 2023 році. Засідання транслювалося в онлайн-режимі. На сесії був присутній 31 депутат (із 42-х).

У порядку денному пленарного засідання було 56 питань і «Різне».

На початку засідання нагрудний знак «Почесний громадянин Житомира» (посмертно) Георгію Мокрицькому передали його колезі, краєзнавцю Сергію Собчуку. Попередньо, депутати проголосували за присвоєння звання відомому історику на 24-й сесії міської ради.

«Це урочиста і хвилююча подія. Донька Георгія Мокрицького попросила забрати нагороду. Я обов’язково передам цю високу нагороду рідним. Ми знайомі з дитинства з Георгієм Павловичем. Все життя пройшли поруч. День у день займалися однією справою», — сказав Сергій Собчук.

Під час засідання депутати, зокрема, проголосували за припинення комунального підприємства «Дитяча стоматологічна поліклініка» шляхом приєднання до комунального підприємства «Дитяча лікарня імені В.Й. Башека», а також за підписання договору про солідарне партнерство Житомира з німецьким містом Дортмунд.

Окрім того, депутати проголосували за звернення до голови Верховної ради з проханням сприяти врегулюванню питання щодо внесення змін до держбюджету на 2023 рік та передбачити кошти на погашення різниці в тарифах на теплову енергію.

Також під час сесії міський голова Сергій Сухомлин повідомив, що житомирський сміттєпереробний завод вже працює, хоча урочистого відкриття не було.

А перша заступниця мера Світлана Ольшанська розповіла, що за 2022 рік з бюджету Житомирської міської територіальної громади на допомогу військовим було витрачено більш ніж пів мільярда гривень.

Тим часом у коридорі, біля сесійної зали, влаштували передпоказ виставки світлин Леоніда Шевчука «Спалах миті» (відкриття виставки відбудеться у Домі української культури 24 лютого о 16:00 год.)

Як повідомляв Житомир.info, рік тому, 23 лютого 2022 року, мер Житомира підписав розпорядження про скликання позачергової сесії міської ради на 24 лютого, де, зокрема, закладали в резервний фонд 30 млн грн та виділяли кошти на облаштування укриттів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія міськрада  
Матеріали по темі