Події

Під час обшуку у домівці житомирянина виявили близько півтори сотні набоїв, гранату та наркотики: чоловікові загрожує ув’язнення

28 February 2023, 12:39

Правоохоронці Житомирського районного управління поліції провели санкціонований обшук у домоволодінні 39–річного містянина, у якого виявили набої, гранату, порохові заряди та заборонені речовини.

Про це 28 лютого повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Житомирського районного управління поліції.

«Під час слідчих дій в оселі чоловіка поліцейські виявили близько півтори сотні набоїв калібру 5,45 мм. А в підсобному приміщенні власник зберігав магазин для набоїв, ручну димову гранату та порохові заряди. Там же поліцейські виявили згорток з порошкоподібною речовиною, ймовірно, наркотичним засобом. Походження таких запасів чоловік правоохоронцям не пояснив. На місці події працювала слідчо-оперативна група Житомирського райуправління поліції. Усе виявлене поліцейські вилучили та направили на експертне дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС», - йдеться в повідомленні.

Нині триває досудове розслідування у рамках кримінальних проваджень, розпочатих за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України.

За протиправні діяння чоловікові загрожує до 7 років ув’язнення.

Нагадаємо, увечері 20 лютого на блокпосту у Лугинській громаді Житомирщини поліцейські зупинили автомобіль Volkswagen T-4 і попросили водія відчинити дверцята для візуального огляду салону. Як з’ясувалось, 44-річний житель м. Олевська перевозив військові речі, серед яких були й боєприпаси, що, імовірно, могли становити небезпеку і для нього, і для оточуючих. А 18 лютого 2023 року з оселі жителя Станишівської громади Житомирської області під час обшуків, проведених, поліцейські вилучили патрони, гранати, магазин до автомата. Чоловік пояснив, що привіз їх зі Сходу.

Як повідомляв Житомир.info, 14 лютого 2023 року поліцейські вилучили вибухівку у жителя села Іванівка Березівської громади Житомирського району, а в чоловіка з Овруччини знайшли набої та порох.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: боєприпас зброя вибухонебезпечний предмет набої наркотик наркотики 
Матеріали по темі