Здоров'я

Комунальна аптека, яка знаходиться в центрі Житомира, виготовляла дефіцитні ліки для поранених військових

1 March 2023, 13:46

Комунальна аптека №127, яка знаходиться в Житомирі на майдані Соборному, змога без збитків завершити минулий рік, планує цього року збільшити товарообіг на 18% та може робити дефіцитні ліки за спеціальною рецептурою.

Про це говорили на засіданні виконкому міської ради 1 березня 2023 року під час затвердження фінансового плану комунального підприємства «Аптека 127» на 2023 рік.

«Перше півріччя 2022 року у нас було з мінусовими показниками, були моменти, коли навіть треба було трохи нервувати. Закінчили ми рік непогано, показники мінусові закрили, вийшли з плюсовими показниками. Зараз ми працюємо з великою кількістю пільгового забезпечення: ми забезпечуємо по Житомиру паліативну допомогу, «чорнобильський» фонд, психічні захворювання. Також по паліативній допомозі ми працюємо з громадами, які знаходяться поряд – Станишівська, Новогуйвинська, Коростишівська. Крім того, закриваємо своїм виробництвом дуже багато закладів охорони здоров’я не тільки Житомира, а й Бердичева, Коростишева, Пулинів, Брусилова. На 2023 рік загальний товарообіг ми збільшили на 18% і плануємо, що він буде 14 млн 500 тис. грн. Пропорційно до нього практично зростають і витрати, це буде приблизно 14 млн 400 тис. грн. Чистий прибуток ми збільшили на 7%, податок на прибуток – на 7%. Основні витрати, які збільшилися, це електроенергія. Дякую за можливість перейти на електричне опалення, бо якби ми залишилися на централізованому, то, мабуть, було б тяжко», - сказав директор комунального підприємства «Аптека 127» міської ради Владислав Козловський.

Заступниця мера Марія Місюрова нагадала про аптечні пункти комунальної аптеки, які розміщені в поліклініці на вул. Лесі Українки,16, де йде переважно відпуск інсуліну, та про відкриття пунктів в поліклініці на вул.Велика Бердичівська, 32 і в лікарні.

«Ми відновили роботу двох аптечних пунктів, які працюють з жовтня 2022 року, і зараз працюємо над отриманням ліцензії на два аптечні пункти, які знаходяться на території лікарні №2», - уточнив керівник аптеки №127.

Керуюча справами виконавчого комітету міської ради Ольга Пашко пригадала, що ця комунальна аптека виготовляла ліки для поранених військових.

«Працівники нашої аптеки виготовляли ліки для поранених, яких перевезли з Дніпра в Київ. Ці ліки не можна було ніде дістати, бо вони не завозилися, фармацевти їх виготовили по спеціальній рецептурі, і ми передали на Київ», - розповіла Ольга Пашко.

Нагадаємо, в травні 2019 року мер Житомира продовжив контракт з директором КП «Аптека 127» Владиславом Козловським ще на п’ять років – по 22 червня 2024 року.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 14 липня 2022 року депутати проголосували за ліквідацію КП «Фармація», а приміщення комунальних аптек, які належали цьому підприємству, розпродують: наприкінці 2021 року аптеку площею 113,2 кв.м на вул. Лесі Українки, 14 продали на аукціоні за 7 млн грн; приміщення аптеки вул. Велика Бердичівська, 47 площею 138,7 кв.м приватизовує родинна фірма депутатки Тетяни Онопрієнко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком аптека Козловський ліки аптека 127 
Матеріали по темі