Суспільство

Командир, який віддавав накази про бомбардування драмтеатру та пологового в Маріуполі, виявився родом з Житомирської області

28 March 2023, 12:11

Хактивісти української команди «Кібер Спротив» на ексклюзивній основі передали у розпорядження міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm дампи електронної пошти та інших приватних листувань російського воєнного злочинця, командира в/ч 75387, 960-го штурмового авіаційного полку РФ, полковника Сергія Атрощенка. Його авіаполк дислокується на аеродромі на околицях міста Приморсько-Ахтарськ Краснодарського краю, на березі Азовського моря.

Про це 27 березня повідомили на сайті InformNapalm.

«Хактивісти контролювали листування цього полковника декілька місяців і максимально ефективно використали можливості витоку інформації в інтересах сил оборони України. На даний час, враховуючи відмову полковника Сергія Атрощенка від співпраці з розвідувальними структурами, прийнято рішення оприлюднити факт зламу та опублікувати чутливу для нього і його полку інформацію. Також нам відомо, що під час підготовки цієї публікації матеріали щодо Атрощенко та його підлеглих були передані для оформлення ордера від Міжнародного кримінального суду», - йдеться у матеріалі.

Атрощенко Сергій Валерійович (рос. – Атрощенко Сергей Валерьевич), 05.05.1981 року народження. Народився в м. Овруч Житомирської області, Україна. Потім жив у російському м.Липецьк, потім був прописаний у м.Воронеж, Ленінський проспект буд.96а, кв. 89. Після цього деякий час був прописаний за місцем служби у в/ч 46451 у пгт Гвардійське в окупованому Криму.

Повністю матеріал про командира російського штурмового авіаційного полку Атрощенка та його дружину, яка на прохання активістів зробила «патріотичну акцію», читайте тут

Водночас 28 березня радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що російський полковник Сергій Атрощенко віддавав накази про бомбардування драмтеатру, пологового будинку та дитячої лікарні під час захоплення окупаційними військами Маріуполя.


Як повідомляв Житомир.info, 20 липня 2022 року в Житомирі відкрили виставку світлин нацгвардійця з Малина Дмитра Козацького «Азовсталь. Світло переможе».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Маріуполь війна Атрощенко злочин бомбардування рф 
Матеріали по темі