Суспільство

В усіх областях України учні 6 та 8 класів візьмуть участь у моніторингу якості освіти в умовах воєнного стану

10 April 2023, 12:40

Учні 6 та 8 класів із 300 шкіл України візьмуть участь у моніторингу якості освіти в умовах воєнного стану.

Про це 7 квітня повідомила Державна служба якості освіти України.

«Державна служба якості освіти України спільно з Міністерством освіти і науки України, Українським інститутом розвитку освіти, Інститутом освітньої аналітики та за підтримки проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe) розпочинають підготовку до проведення моніторингового дослідження якості освіти в закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану. Це моніторингове дослідження має на меті вивчення результатів навчання з математики та української мови серед учнів 6-х та 8-х класів», - йдеться в повідомленні.

Для участі у досліджені були відібрані близько 300 шкіл з усіх областей України. Це репрезентативна вибірка закладів загальної середньої освіти, зроблена Інститутом освітньої аналітики на основі даних щодо шкіл, які працюють в Україні у 2022/2023 навчальному році.

«Дослідження, яке ми розпочинаємо, – лише одне із серії вивчень діяльності шкіл під час війни. Отримані дані стануть основою для подальшого регулярного відстежування результатів навчання учнів та формування певних висновків за результатами двох-трьох років такого моніторингу. Це мають бути надійні дані для формування освітньої політики», – зазначив Голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак.

Дослідження охопить понад 10 тисяч учнів та учениць з відібраних шкіл. У кожній школі до моніторингу буде долучено один клас із паралелі шостих класів та один клас із паралелі восьмих класів. Вивчатимуться результати навчання учнів щодо засвоєння тем за два роки навчання (5-6-ті та 7-8-мі класи відповідно).

Моніторинг Державна служба якості освіти проводитиме за допомогою тестів, розроблених, зокрема, педагогами-практиками, авторами навчальних програм та стандартів. Тестування відбуватиметься на платформі Всеукраїнської школи онлайн. Дані, які опрацьовуватимуться в ході моніторингу, будуть конфіденційними та оприлюднюватимуться лише в узагальненому вигляді. Результати свого тестування зможе побачити лише учень/учениця у власному кабінеті на платформі ВШО. Натомість Державна служба якості освіти результати окремо взятої школи чи класу не публікуватиме та не надаватиме директору чи педагогам.

Нагадаємо, 8 квітня 2022 року журналістам Житомир.info розповіли та показали, як організували навчальний процес в умовах воєнного стану у житомирській гуманітарній гімназії №23.

Як повідомляв Житомир.info, державна служба якості освіти розробила поради, як здійснювати оцінювання навчальних досягнень учнів в умовах війни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: освіта школа ліцей війна моніторинг учень Гурак 
Матеріали по темі