Місто

У Житомирі комунальники четвертий день ліквідовують порив колектора на Тутковського, через який утворилася велика яма

19 April 2023, 14:54

У Житомирі комунальники досі ліквідовують наслідки пориву колектора на проїзді Тутковського, 6, який стався 10 квітня.

Про це 19 квітня повідомила пресслужба КП «Житомирводоканал».

«Для екскаваторників "промоклі" будні – важкі будні, адже незважаючи на те, що важка техніка грузне у багнюці – роботи проводити доводиться. Четвертий день тривають роботи на каналізаційному колекторі, що на вул. Тутковського, 6. Екскаваторники провели розкопки та виконали шпунтування котловану задля зміцнення країв та недопущення сповзань ґрунту», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що перед працівниками відділу із ремонту та обслуговування каналізаційних мереж стоїть складна задача – замінити близько 18 м каналізаційного колектора, який за пів століття невпинного служіння просто "розчинився" через вплив агресивного корозійного середовища.

Наразі колектор діаметром 1000 мм працює «на повну»: каналізаційні стоки продовжують рухатися на каналізаційну насосну станцію, а звідти – на очистку.

«Звісно, ця обставина ще більше ускладнює роботи, але наші працівники не звикли до "лайтових" умов, їхні будні – це завжди виклики, тому методично роблять те, що мають робити, аби якомога швидше "приборкати" стоки», – кажуть у водоканалі.

У роботах задіяно 4 одиниці техніки та 12 працівників.

Нагадаємо, 10 квітня 2023 року у Житомирі на вулиці Гагаріна та проїзді Тутковського утворилися провалля. Згодом з’ясувалось, що там прорвало два каналізаційні колектори. Комунальники пояснювали, що причиною стали рясні опади та застарілий трубопровід. Інформуючи про пориви у пресслужбі водоканалу зазначали, що 10 квітня бригада із ремонту та експлуатації каналізаційних мереж розпочне відновлення колектора на вул. Гагаріна, а 11 квітня планували відновлювати цілісність колектора на проїзді Тутковського.

19 квітня у пресслужбі КП «Житомирводоканал» в коментарі Житомир.info пояснили, що бригаді довелося дещо відійти від своїх планів, оскільки приступити до роботи завадили рясні дощі. Тож до ліквідації пориву на Тутковського комунальники взялися 14 квітня, а 17-го продовжили, таким чином, ремонт триває четвертий день.

Як повідомляв Житомир.info, 2 березня 2023 року на вулиці Короленка у Житомирі автомобіль ВАЗ потрапив у провалля, яке утворилося через порив на водогоні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал колектор порив пров.Тутковського  
Матеріали по темі