Суспільство

Житомирські лісівники запрошують відпочити у пунктах рекреації і нагадують, що на час воєнного стану відвідувати ліси заборонено

19 April 2023, 17:19

Тих, хто втомився від міської метушні і бажає затишного відпочинку на природі, лісівники Житомирщини запрошують до пунктів рекреації.

Про це 19 квітня повідомила пресслужба Столичного лісового офісу.

«Мальовничі поліські краєвиди завжди приваблювали своєю красою та неповторністю. Такі місця чарують і притягують – як місцевих жителів, так і автотуристів. Лісівники філій ДП «Ліси України» у Житомирській області подбали про організацію відпочинку та дозвілля населення. Для комфортного проведення часу на природі у лісових масивах області облаштували 110 рекреаційних пунктів, які вже готові до зустрічі гостей. Зазвичай такі локації організовують у місцях, які найчастіше відвідують місцеві жителі. Значна їх частина – вздовж автомагістралей для перепочинку подорожуючих з обладнаними місцями для паркування. Кожна локація – це сучасні альтанки, столи зі зручними лавками, гойдалки, дитячі майданчики, місця для розведення багаття та збору сміття. Лісівники подбали, щоб усі локації були прибрані, та сподіваються на екологічну свідомість відвідувачів. Території рекреаційних пунктів завжди облаштовують з дотриманням правил та вимог пожежної безпеки», - йдеться у повідомленні.

Водночас наголошується, що на час воєнного стану відвідувати ліси у Житомирській області заборонено, але «рекреаційні пункти завжди відкриті для відвідувачів».

Місця відпочинку нанесені на інтерактивну карту рекреаційних пунктів та об’єктів природно-заповідного фонду Житомирської області

Нагадаємо, в 2021 році у Житомирському районі між селами Березина та Кмитів відкрили рекреаційний пункт «Лісова стежка».

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирській області 3 квітня 2023 року працювала Тимчасова слідча комісія Верховної ради, яка, зокрема, виявила порушення на території Ємільчинського лісгоспу та звернулася з цими фактами до поліції. За результатами засідання ТСК, яке проходило в Житомирі 4 квітня, рекомендовано звільнити начальник Державної екологічної інспекції Поліського округу Євгенія Медведовського та директора Столичного лісового офісу ДП «Ліси України» Віктора Сахнюка. Після засідання народна депутатка Юлія Яцик зі складу ТСК оприлюднила інформацію про виявлені порушення в лісгоспах Житомирській області. 7 квітня Столичний лісовий офіс вирішив спростувати «фейки по результатах роботи тимчасової слідчої комісії» в лісах Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс рекреаційна зона лісівники лісгосп столичний офіс 
Матеріали по темі