Політика

Депутати Житомирської облради проголосували за припинення договорів оренди з релігійними організаціями, проти був лише один

27 April 2023, 11:25

Депутати Житомирської обласної ради проголосували за звернення до президента та Кабінету міністрів щодо припинення договорів оренди з релігійними організаціями, які керуються з росії.

Питання розглядали на черговій сесії обласної ради 27 квітня.

Зауважимо, що воно було включене до порядку денного на погоджувальній раді, яка проходила перед сесію, проєкт рішення не оприлюднений.

Перед голосуванням слово взяв депутат з фракції «Пропозиція» Руслан Годований, який наголосив, що це «штучно створений конфлікт», а запропоноване рішення до припинення договорів є, на його думку, незаконним.

В результаті за звернення проголосували 39 депутатів, 1 – проти.

Також на сесії планують розглянути проєкт рішення «Про діяльність Української Православної Церкви, яка має церковно-канонічний зв’язок із Російською Православною Церквою», яке містить звернення до вірян та священнослужителів УПЦ.




Детальніше дивіться у сюжеті

Нагадаємо, на черговій сесії обласної ради 7 грудня 2022 року депутати проголосували за звернення до президента, Верховної ради, Кабміну та РНБО щодо заборони діяльності релігійних організацій (об’єднань) УПЦ московського патріархату на території держави, не голосували за це рішення чотири депутати, обрані від ОПЗЖ, та Руслан Годований.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 21 квітня 2023 року депутати ухвалили звернення до Верховної ради щодо підтримки законопроєкту про заборону релігійних організацій, які керуються з росії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада звернення УПЦ Годований церква МП оренда 
Матеріали по темі