Новини компаній

Як часто можна пити знеболювальні?

28 April 2023, 10:59

Далеко не кожному під силу терпіти дискомфорт через біль. Насправді робити це і не варто, адже постійне відчуття спазму не дозволяє нормально працювати, відпочивати та веде до різноманітних розладів у організмі.

Саме в таких ситуаціях на допомогу приходять знеболювальні препарати, і Парацетамол — один із найбільш поширених варіантів. Ліки допомагають також знизити високу температуру. Детальніше про характеристики медичного засобу можете прочитати на сторінці МІС Аптека 9-1-1. Якщо вам доводиться час від часу пити знеболювальні, актуальним стає питання: наскільки часто це можна робити?

Припустимі обсяги анальгетиків

Рекомендації щодо кількості прийомів знеболювальних препаратів із розрахунку на місяць ґрунтуються передусім на різновиді. Всі анальгетики поділяють на дві великі групи:

  • прості — ліки, у складі яких одна діюча речовина (до них належать нурофен, парацетамол, найз та аспірин);
  • комбіновані — складаються з кількох діючих речовин (у цьому списку є пенталгін, солпадеїн, ібуклін, цитрамон).

Прості знеболювальні засоби можна приймати частіше — до 15 днів на місяць. У випадку з комбінованими анальгетиками доведеться бути обережнішими й не перевищувати норму в 10 днів на місяць. Те саме (10 днів) стосується і триптанів — особливої групи анальгетиків, розробленої спеціально для боротьби з мігренню.

В чому небезпека надмірного вживання знеболювальних?

Варто бути особливо обережним, якщо використовуєте анальгетики через головний біль. Є особливий різновид цього болю — абузусний. Його особливість полягає в тому, що неприємні відчуття виникають саме через знеболювальне.

Ще одна небезпека пов’язана з ефектом звикання, коли навіть дуже дієвий препарат просто припиняє діяти на ваш організм. До того ж у ліків чимало побічних реакцій, тому зловживання точно не рекомендоване. Якщо вам складно сказати, скільки разів на місяць ви п’єте ті чи інші пігулки, почніть робити нотатки або позначати дні, коли пили знеболювальне, в календарі.

Пам’ятайте, що анальгетики є добрим варіантом для блокування неприємних симптомів, однак будь-яка проблема потребує вирішення. Наприклад, якщо страждаєте на головний біль, спробуйте більше відпочивати, розслаблятися, по-іншому реагувати на стрес — і, можливо, зовсім скоро ви забудете про дискомфорт.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: знеболювальне таблетки 
Матеріали по темі