Місто

На закупівлю генераторів для житомирських комунальних підприємств витратили на 25 млн грн менше, ніж виділяли

3 May 2023, 11:09

У жовтні 2022 року з резервного фонду бюджету Житомирської міської територіальної громади виділили 65 млн грн на придбання генераторів. Але витратили на пристрої близько 40 млн грн.

Про це, зокрема, йшлося на засіданні виконкому міської ради, яке відбулося 3 травня.

Цифри були озвучені під час розгляду питання «Про передачу на баланс комунального підприємства «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради дизельного генератора MJW 1000 потужністю 800 кВт».

«Проєктом рішення передбачається від КП «Житомирводоканал» для потреб «Житомиртеплокомуненерго» передати дизельний генератор потужністю 800 кВт, який буде використовуватись для четвертої районної котельні як альтернативне джерело живлення», – пояснив начальник управління комунального господарства Олександр Марцун.

Він додав, що теплокомуненерго має 39 генераторів, водоканал – 40.

«Річ у тім, що водоканал більше отримував від міжнародних партнерів, і є доцільність передати теплокомуненерго», – зауважив начальник управління комунального господарства.

Житомирський міський голова підтвердив, що стосовно водоканалу «закриті всі об’єкти», тому є можливість передати генератори теплокомуненерго. Мер також перепитав, скільки коштів було витрачено на закупівлю генераторів.

«По водоканалу використано 21 млн 850 тис. грн, по тепломережі – 19 млн 300 тис. грн», – повідомив начальник управління комунального господарства.

«Виділяли 65 мільйонів, а використали 40 млн грн. Решту забезпечили за рахунок міжнародної допомоги», – резюмував міський голова.

Нагадаємо, 9 січня 2023 року житомирський водоканал отримав потужний генератор на 400 кВт від міжнародної організації.

30 січня «Житомирводоканал» отримав ще один генератор потужністю 888 кВт у якості гуманітарної допомоги із Фінляндії

У лютому КП «Житомирводоканал» отримало 10 генераторів від міжнародної організації.

Як повідомляв Житомир.info, 24 жовтня 2022 року на позачерговій сесії міськради з резервного фонду бюджету Житомирської міської територіальної громади виділили 65 млн грн на придбання генераторів.

24 листопада 2022 року мер розповідав, що Житомир отримав першу партію генераторів, а друга вже прямувала до міста, але через великі черги на кордоні були затримки.

29 листопада 2022 року в рамках зустрічі мера Сергія Сухомлина з Послом США в Україні Бріджит Енн Брінк Житомиру пообіцяли передати генератори і трансформатори.

8 грудня 2022 року працівники «Житомирводоканалу» почали роботи із монтажу генераторів, аби забезпечувати подачу води в місто у разі блекауту.

30 грудня 2022 року журналісти Житомир.info дізнавалися, як працюватимуть генератори, скільки вони споживають пального та чи вплине їх робота на тариф.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: генератор виконком Марцун  
Матеріали по темі