Події

У місті Житомирської області під час комендантської години нетверезий водій намагався відкупитися від поліцейських

10 May 2023, 10:51

Уночі 10 травня чоловік запропонував правоохоронцям Бердичівського райвідділу гроші, аби уникнути адміністративної відповідальності. Нині за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження.

Про це 10 травня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області із посиланням на інформацію Бердичівського районного відділу поліції.

«Близько 02:45 на одній із вулиць райцентру патрульні помітили автомобіль «Daewoo Lanos», водій якого порушив Правила дорожнього руху та обмеження комендантської години. Відтак його зупинили для з’ясування всіх обставин. Під час спілкування із 41-річним бердичівлянином поліцейські помітили, що він перебуває у стані сп’яніння та запропонували пройти відповідне тестування, проте чоловік відмовився. Під час оформлення адміністративних матеріалів водій, аби «вирішити питання», запропонував патрульним гроші», - йдеться в повідомленні.

Тож на місце події прибули працівники слідчо-оперативної групи Бердичівського районного відділу поліції та задокументували усі обставини.

Водночас щодо чоловіка патрульні склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом особами, які перебувають у стані сп’яніння…) та ст. 121-3 (Порушення вимог законодавства щодо використання номерних знаків транспортних засобів) КУпАП.

Нині за вказаним фактом триває відповідна перевірка у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.

Відповідно до чинного законодавства подібні протиправні дії караються значним штрафом або обмеженням чи позбавленням волі на строк від 2 до 4 років.

Нагадаємо, 8 травня на Звягельщині поліцейські викрили водія напідпитку та з підробленим посвідченням, на чоловіка склали кілька протоколів.

Як повідомляв Житомир.info, 7 травня 2023 року у Черняхівській громаді поліцейські викрили місцевого жителя, який їздив напідпитку, без паска безпеки та документів, чоловік запропонував хабар.

Станом на 11 квітня 2023 року за три місяці житомирські патрульні винесли понад 860 постанов водіям, які керували без відповідних документів на авто.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: нетверезий водій ознаки сп'яніння водій поліцейський хабар 
Матеріали по темі