Суспільство

У Житомирській області проживає понад 18 тисяч дітей, які вимушено покинули свої домівки через бойові дії

11 May 2023, 15:45

За останній рік Житомирська область стала місцем прихистку для більш ніж 65 тисяч переселенців з різних куточків країни, які були змушені залишити свої міста через війну та шукати новий дім.

Про це 11 травня повідомляє пресслужба Житомирської ОВА.

«Завдячуючи спільним зусиллям Житомирської ОВА, громад області, благодійників та волонтерів, Житомирщина з перших днів приймала переселенців з Київщини, Харківщини, Донеччини, Херсонщини та інших регіонів. Із загальної кількості переселенців, що проживають в нашій області, перебуває понад 18 тисяч дітей та 399 багатодітних родин. Своєю чергою, на Житомирщині поселено майже 3 тисячі осіб з інвалідністю, частина з яких проживає в соціальних закладах області, зокрема у геріатричних пансіонатах», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за підтримки місцевої влади, переселенці зі сходу України отримали підтримку та допомогу в різних аспектах:

забезпечення житлових умов;

фахова медична допомога;

соціальна адаптація;

працевлаштування.

В ОДА інформують, що з квітня цього року до області прибуло шість евакуаційних поїздів, організованих спільно з Міністерством реінтеграції, Житомирською ОВА та АТ «Укрзалізниця». Загалом було прийнято 197 вимушених переселенців з Донеччини, які розміщені у місцях тимчасового перебування Бердичівського, Житомирського та Звягельського районів. Усім евакуйованим особам надано одноразову грошову виплату та комфортні умови для проживання в соціальних гуртожитках.

Нагадаємо, 9 травня пресслужба ОВА розповідала історію 22 спортсменів-студентів Харківського фахового коледжу спортивного профілю, які змогли переїхати до Житомирщини, відновивши свої тренування та здобуваючи призові місця на змаганнях.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 14 квітня 2023 року у Житомирській області проживало понад 66 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: переселенець біженець ВПО дитина діти 
Матеріали по темі