Місто

Управління культури розповіло про «родзинки» Дня вишиванки, який проведуть у Житомирі на Михайлівській

15 May 2023, 10:51

Виконавчий комітет Житомирської міської ради затвердив план пізнавально-розвивальних заходів для житомирян з нагоди Всесвітнього дня вишиванки, основні події якого відбудуться 18 травня на вулиці Михайлівській.

Рішення ухвалили на позачерговому засіданні міськвиконкому 15 травня.

«В рамках заходу планується проведення різноманітних майстер-класів, виставок, конкурсів... «Родзинкою» буде презентація вишитого полотна «Це моє місто», у соцмережах сьогодні буде розміщено оголошення до залучення мешканців міста до вишивання цього полотна, а з 12:00 до 15:00 у вівторок і середу (16-17 травня) мешканці можуть взяти участь у вишиванні... Цікавим буде майстер-клас від працівників художньої школи: петриківським розписом будуть розписувати гребінці, виготовляти український оберіг і декор-підвіски. На Михайлівській буде розміщене піаніно, розписане петриківським розписом, на якому педагоги наших мистецьких шкіл будуть виконувати українські композиції. О 20:30 відбудеться показовий виступ молодіжного шоу-проєкту «Мардіс» (фаєр-шоу) від Міського культурно-спортивного центру. Запрошую всіх: долучайтеся, дітям буде цікаво», - сказала заступниця начальника управління культури Олена Турська.

У випадку повітряної тривоги ведучі оголосять про місця укриття, будуть розміщені вказівники до них.

Проєкт рішення виконкому з планом заходів до Дня вишиванки дивіться тут

Олена Турська зазначила, що витрати на проведення Дня вишиванки цього року невеликі, близько 21 тис. грн.

«Витрати у нас не великі бюджету, всього 20 тисяч 790 гривень. В основному це буде перевезення нашого обладнання і реквізиту, піаніно на вулицю Михайлівську, І також буде придбання мольбертів і полотна-сітки для того, щоб ми могли розмальовувати. А в основному все родиться силами працівників управління культури і наших мистецьких закладів», - сказала заступниця начальника управління культури.

Нагадаємо, в центрі Житомира 20 травня планували провести «Забіг у вишиванках» з метою популяризації здорового способу життя серед мешканців громади, об’єднання навколо ідеї відзначення Всесвітнього дня вишиванки, але під час засідання виконкому 15 травня в проєкт рішення внесли зміни, детальніше дивіться у сюжеті.

Як повідомляв Житомир.info, у 2022 році в Житомирі вже відзначали День вишиванки в умовах воєнного стану: свято припало на 19 травня і проходило без традиційної «вишиваної ходи», як, власне, і у минулі два роки (оскільки діяли карантинні обмеження), проте були тематичні майстер-класи для дітей, фотозони та виставки, а всі охочі на полотні вишивали логотип Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком День вишиванки управління культури вул.Михайлівська Турська 
Матеріали по темі