Економіка

За чотири місяці в Житомирській області аудитори виявили втрат на більш як 40 млн грн, за деякі матеріали взялися правоохоронці

15 May 2023, 11:49

За результатами проведених заходів державного фінансового контролю фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області впродовж січня-квітня 2023 року виявили втрат матеріальних та фінансових ресурсів на загальну суму понад 42 млн грн.

Про це 10 травня повідомила пресслужба Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

Зазначається, що завдяки проведеній роботі забезпечено відшкодування фінансових порушень, що призвели до втрат на суму майже 16 млн грн.

«Аудитори надали 58 пропозицій, 38 з яких 38 скеровані на досягнення додаткового результату (економічного ефекту), а 20 – мають нормативно-методологічний характер. Загальна сума досягнутого економічного ефекту за результатом впроваджених рекомендацій становить майже 77 млн грн», – йдеться у повідомленні.

До підприємств, установ та організацій, які допустили порушення бюджетного законодавства, застосовано 3 такі фінансові санкції, як попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства та зупинення операцій з бюджетними коштами.

За вчинені фінансові порушення 20 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 17 – до дисциплінарної, 17 – до матеріальної, 1 особу звільнено із займаної посади.

«З метою реалізації результатів контролю до правоохоронних органів передано матеріали 25 заходів державного фінансового контролю, на підставі яких розпочато 15 досудових розслідувань та вручено 9 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення», – резюмують у Держаудитслужбі.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2023 року фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області виявили порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму майже 4 млн грн. Окрім того, було забезпечено відшкодування втрат фінансових й матеріальних ресурсів на суму понад 5 млн грн (з урахуванням виявлених порушень у минулих роках).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аудитор аудитори ревізія аудит  
Матеріали по темі