Суспільство

Найбільший і дуже швидкий: дикого кабана, який «мандрував» житомирським парком, випустили до інших тварин

19 May 2023, 15:55

Дикий кабан, який розгулював центральним парком у Житомирі, успішно пройшов ізоляційний період. Його випустили до інших тварин.

Про це 19 травня повідомив Столичний лісовий офіс.

«Пам'ятаєте дикого кабана, який розгулював центральним парком в Житомирі? Так ось, з ним все добре. Наприкінці квітня 120-кілограмового мандрівника, який влаштував пішу прогулянку, було піймано об'єднаними зусиллями лісівників, поліцейських та військових Житомирщини й пізніше доставлено до філії Баранівського лісомисливського господарства», – нагадують лісівники.

Зазначається, що протягом 14 днів у вольєрному господарстві Явненського лісництва знайдений кабан знаходився на стандартній ізоляції. За цей період спеціалісти філії та ветеринари провели необхідні спостереження за його поведінкою і згодом кабан отримав позитивний висновок про можливість бути у колі «нових друзів».

«Прибулий гість з першого дня гарно освоївся і бігає зі стадом, в харчах неперебірливий. Серед тварин відрізняється значно більшими розмірами і надзвичайною швидкістю. Настільки швидкий, що камера декілька разів не змогла його сфотографувати», – кажуть у Столичному лісовому офісі.

Як вважають фахівці лісництва, пійманий кабан нині перебуває у комфортних умовах.

Нагадаємо, що 19 квітня 2023 року у Шодуарівському парку помітили дикого кабана, житомирян закликали залишити територію. Тварину в парку бачили і 20 квітня. Лісівники збиралися її спіймати та відпустити у мисливські угіддя. 24 квітня пресслужба Житомирської міської ради повідомила, що кабан пішов із парку. «Кабан, який минулого тижня гостював у Шодуарівському парку, наразі покинув територію. Після частування кукурудзою від лісівників, іклань пішов геть. Можливо, тваринка повернулася туди, звідки прийшла», – припускали у міськраді.

Дикого кабана таки спіймали 27 квітня у селищі Гуйва, що поблизу Житомира. 28 квітня лісівники розповіли, як ловили дикого кабана. Також зазначали, що його доставили до вольєрного господарства філії Баранівського лісомисливського господарства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кабан дикий кабан лісівник Столичний офіс  
Матеріали по темі