Суспільство

Кілька релігійних громад у Житомирській області перейшли до ПЦУ, але не всі разом з настоятелями

29 May 2023, 10:37

Свято-Покровська громада упц мп села Хижинці Романівської ТГ Житомирської області 25 травня приєдналася до складу Житомирсько-Поліської єпархії ПЦУ.

Про це йдеться на офіційному сайті Житомирсько-Поліської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ).

«25 травня 2023 року Божого в селі Хижинці на парафіяльних зборах упц мп під головуванням протоієрея Василя Климюка, які проходили в Свято-Покровському храмі, було одностайно вирішено про перехід до Православної Церкви України та долучитися до складу Житомирсько-Поліської єпархії», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що 26 травня на прохання настоятеля протоієрея Василя Климюка та вірних Свято-Покровської парафії до храму завітав архієпископ Житомирський і Поліський Володимир, який ознайомився зі станом справ парафії та вручив указ щодо настоятельства протоієрея Василя Климюка в зазначені парафії.

Фото з сайту Житомирсько-Поліської єпархії Української Православної Церкви

Зауважимо також, що 18 травня Житомирсько-Овруцька єпархія Православної Церкви України повідомляла про приєднання до Православної церкви України двох громад.

«17 травня 2023 року в приміщені Єпархіального Управління прибули представники двох релігійних громад: Свято-Успенська с. Глибочок Баранівського (Звягельського) району та Свято-Іанно-Михайлівська с. Малосілка Бердичівського району. На зборах релігійних громад було прийнято рішення про вихід з московського патріархату та приєднання до складу Української Православної Церкви. Рішення громад були прийняті одноголосно», – інформують на сайті єпархії.

Там зауважують, що настоятелі храмів не підтримали рішення вірян і залишилися у складі російської церкви.

Єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій зустрівся з представниками громад та на їхнє прохання вони були прийнятті до Помісної Церкви.

Фото з сайту Житомирсько-Овруцької єпархії Православної Церкви України

Нагадаємо, 22 травня 2023 року релігійна громада УПЦ МП села Слободище Бердичівського району на зібранні виявила бажання перейти до складу Житомирсько-Поліської єпархії ПЦУ.

Як повідомляв Житомир.info, 27 квітня 2023 року на сесії Житомирської обласної ради депутати проголосували за звернення до президента та Кабміну з проханням розірвати договори оренди на користування УПЦ землею та церковними будівлями, які перебувають у державній власності, та про заборону на території Житомирщини діяльності Української Православної Церкви, яка має церковно-канонічний зв'язок із РПЦ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: церква ПЦУ храм єпархія релігійна громада парафія Поліська єпархія Житомирсько-Овруцька єпархія  
Матеріали по темі