Новини компаній

Які вимоги ставляться до виробників упаковки для хімічної продукції та яким стандартам вони мають відповідати?

2 June 2023, 10:19

Фарби, пральні порошки, таблетки для посудомийних машин, добрива для рослин. - це лише мала частина хімічних речовин, які можна знайти в кухонних шафах або коморах. Щоб використання побутової, будівельної або садової хімії було безпечним, ці засоби повинні бути в спеціальній упаковці. Яким вимогам вони повинні відповідати, щоб потрапити на ринок? Підказуємо!

Як має виглядати упаковка для хімічної промисловості?

Вона повинна відповідати правовим нормам

Упаковка для хімічних продуктів повинна відповідати жорстким вимогам щодо безпеки. Виробник повинен ознайомитися з усіма положеннями щодо зберігання небезпечних речовин, щоб запобігти отруєнню людей, які мають безпосередній контакт з продуктами, а також забрудненню навколишнього природного середовища.

Стійка до впливу речовин, які містить.

Хімічна упаковка не може бути виготовлена з матеріалів, які можуть будь-яким чином реагувати з речовинами, що знаходяться всередині. Відра для фарби або ємності для будівельних лаків найчастіше виготовляють з якісного пластику - переважно поліпропілену. PP — це органічна хімічна сполука, яка характеризується високою стійкістю до кислот, лугів, солей і розчинників.

Гарантія безпеки під час транспортування та зберігання

Виробник повинен забезпечити, щоб матеріали, класифіковані як небезпечні, зберігалися таким чином, щоб вони не становили небезпеки для сторонніх осіб. Кожне відро або інша ємність повинна мати пристосовану кришку і пломбу з метою запобігання першому відкриттю.

Пластикова тара для хімікатів від виробника Пласт-Бокс Україна (детальніше за посиланням: https://plast-box.com.ua/predlozhenie/vidra/galuzi/himichna-galuz/) забезпечує безпеку на кожному етапі ланцюга поставок. Поліпропіленові відра для побутової, будівельної чи садової хімії можна транспортувати навіть на великі відстані. Контейнери також можна штабелювати, що полегшує зберігання навіть у невеликому просторі. Упаковка захищає продукт від дії зовнішніх факторів, таких як вологість або ультрафіолетове випромінювання, які можуть негативно вплинути на його консистенцію або властивості. Такі упаковки доступні, напр.на сайті: https://plast-box.com.ua/predlozhenie/vidra/katalog-produktiv/prjamokutni/.

Відповідне маркування

В законі від 25 лютого 2011 року про хімічні речовини та їх суміші міститься інформація про те, що «контейнери та резервуари, які використовуються для зберігання небезпечних речовин (...), повинні бути належним чином марковані, включаючи попереджувальні знаки». Тому на етикетці має бути не тільки логотип виробника, а й інструкція з використання, інформація про умови зберігання та додаткові попередження.

Прості у використанні

Вироби побутової або будівельної хімії повинні зберігатися в контейнерах, які легко відкриваються, а потім щільно закриваються, щоб запобігти розлиттю продукту, який ще не був використаний в повному обсязі. Виробник пластикових контейнерів «Plast-Box Україна» пропонує пластикові відра зі зручною ручкою для зручного транспортування з місця на місце та відповідною кришкою. Дізнайтеся більше на: https://plast-box.com.ua/predlozhenie/vidra/katalog-produktiv/.

Екологічний

Виробники упаковки для хімічної промисловості також повинні забезпечити, щоб упаковка не стала баластом для природного середовища. Враховуючи зростаючі вимоги споживачів та законодавчі вимоги щодо сталого розвитку, вони все частіше використовуються упаковки з вторинної сировини.

Хімічна упаковка повинна відповідати ряду вимог, щоб отримати дозвіл на продаж. Співпраця з перевіреним виробником пластикових контейнерів – це спосіб оптимізувати час і витрати.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі