Суспільство

Всередині склад, а на вході собака: у Бердичеві філію «Укртелекому» суд зобов’язав привести до ладу сховище, розраховане на 150 осіб

8 June 2023, 13:59

У Бердичеві Житомирської області прокуратура через суд зобов’язала балансоутримувача впорядкувати сховище місткістю 150 осіб.

Про це 8 червня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За позовом Бердичівської окружної прокуратури суд визнав протиправною бездіяльність Житомирської філії АТ "Укртелеком" та зобов’язав привести сховище у придатний до використання стан», – йдеться у повідомленні.

Установлено, що на балансі товариства тривалий час перебуває споруда цивільного захисту державної власності площею понад 110 м2, що у місті Бердичеві.

«Проте сховище, розраховане на укриття 150 осіб, не готове до експлуатації, а використовується як склад для збереження різних господарських матеріалів. Загалом приміщення має незадовільний технічний стан, відключені системи водо- та електропостачання, відсутні каналізація, система зв’язку, оповіщення тощо. Крім цього, двір, де знаходиться вхід до укриття, охороняється собакою, що взагалі унеможливлює доступ жителів до об’єкта», – розповідають у прокуратурі.

Зазначається, що керівництво філії відмовилося засвідчити незадовільний стан оцінки захисної споруди, зазначений в акті огляду, здійсненого фахівцями ДСНС у серпні минулого року.

З огляду на те, що жодних наданих рекомендацій щодо усунення недоліків не було виконано, окружна прокуратура, з метою захисту інтересів держави та територіальної громади, звернулася до суду.

За результатом розгляду позову, Житомирський окружний адміністративний суд зобов’язав балансоутримувача у примусовому порядку впорядкувати об’єкт цивільного захисту.

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією ОВА від 6 червня 2023 року, 70,4% укриттів, а це 766 сховищ, «готові» та «обмежено готові» до використання за призначенням, «не готові» – 322, що складає 29,6%

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сховище укриття Бердичів прокуратура суд  
Матеріали по темі