Культура

У Житомирському магістраті провели обласне свято «Майстерний червень» і нагородили митців

21 June 2023, 18:08

У Житомирському магістраті 21 червня відбулося XIV обласне свято декоративно-прикладного мистецтва «Майстерний червень».

Про це повідомляє пресслужба обласної ради.

«На святі для глядача представили традиційну поліську та художню вишивку, іконопис, народні музичні інструменти, живопис, прикраси з бісероплетіння, текстильні вироби виготовлені технікою «пічворк», вироби з соломоплетіння, ляльки-мотанки, жіночі прикраси з полімерної глини, декор з дерева та багато інших виробів. Також для гостей свята провели майстер-клас з гончарства. Найкращі майстри декоративно-прикладного мистецтва були відзначені подяками Житомирської обласної ради, Житомирської ОВА та Житомирського обласного центру народної творчості Житомирської обласної ради», - йдеться у повідомленні.

Засновники та організатори свята: управління культури та туризму Житомирської ОВА та комунальна установа «Житомирський обласний центр народної творчості» Житомирської обласної ради.

Нагадаємо, 15 червня обласна рада анонсувала проведення XIV обласного свята декоративно-прикладного мистецтва «Майстерний червень» в будівлі Житомирському магістраті на вул.Кафедральна, 3.

Як повідомляв Житомир.info, 30 червня 2021 року в Житомирі на майдані С.П. Корольова організували свято декоративно-прикладного мистецтва «Майстерний червень» з виставками, майстер-класами та виступами аматорських фольклорних колективів. В 2022 році свято декоративно-прикладного мистецтва з промоції народних художніх промислів області «Майстерний червень» тривало тиждень - з 10 по 17 червня у Житомирі на Новому бульварі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Майстерний червень свято фестиваль майстер народна творчість облрада магістрат 
Матеріали по темі