Влада

Голову Житомирської РДА звільнять після перевірки укриттів, які виявилися непридатними для використання

27 June 2023, 18:30

На засіданні 27 червня Кабмін підтримав проєкт розпорядження президента про звільнення з посади голови Житомирської РДА Хомича Олександра Степановича, крім того, догани та звільнення отримали і інші очільники адміністрацій із заступниками.

Про це повідомляє пресслужба Уряду.

Зазначається, що на своєму засіданні 27 червня Кабінет Міністрів України ухвалив низку розпоряджень, зокрема про звільнення Грибана Олександра Олександровича з посади заступника Міністра економіки та про призначення Сугак Людмили Петрівни заступником Міністра юстиції з питань європейської інтеграції.

Крім того, Кабмін підтримав проєкти розпоряджень Президента України про звільнення одразу кількох очільників адміністрацій, зокрема:

Хомича Олександра Степановича з посади голови Житомирської районної державної адміністрації Житомирської області

● Мерзлюк Людмили Володимирівни з посади голови Білоцерківської районної державної адміністрації Київської області

● Сизон Тетяни Анатоліївни з посади голови Конотопської районної державної адміністрації Сумської області

● Ратнікова Дмитра Геннадійовича з посади голови Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації

● Павловського Сергія Анатолійовича з посади голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації

Водночас КМУ увільнив від тимчасового виконання обов’язків голови Дніпровської РДА Павла Бабія, а також голови Подільської РДА Сергія Коваленка.

Також підтримано проект розпорядження Кабінету Міністрів України.

«Про притягання до дисциплінарної відповідальності (оголошення догани голові Київської міської державної адміністрації Кличку В.В. та начальнику Київської міської військової адміністрації Попку С.М., голові Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації Садовому С.М., голові Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Фесику К.О., голові Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Кондрашовій Н.М., голові Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації Чечотці І.Р., а також першому заступникові головиДарницької районної в місті Києві державної адміністрації Калашнику М.В. та першому заступникові головиШевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Поповцеву О.С., на яких розпорядженнями Президента України тимчасово покладено виконання обов'язків голів відповідних райдержадміністрацій)», - йдеться в повідомленні.

Також було підтримано проект протокольного рішення Кабінету Міністрів України про погодження призначення Мовчана Руслана Володимировича першим заступником голови Запорізької обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, 26 червня президент Володимир Зеленський указом ввід у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 червня 2023 року «Щодо результатів оперативних обстежень обʼєктів фонду захисних споруд цивільного захисту та вирішення проблемних питань щодо укриття населення». Зазначалося, що посадовців Житомирського району чекає покарання за неналежний стан укриттів за результатами обстеження захисних споруд.

Зауважимо, що розпорядженням від 18 квітня 2022 року президент призначив Олександра Хомича головою Житомирської райдержадміністрації.

Як повідомляв Житомир.info, на території Житомирської області обліковується 3 тис. 429 об’єктів фонду захисних споруд – 122 сховища, 925 протирадіаційних укриттів, 2342 найпростіших укриття, обстеження, проведене на початку червня 2023 року, показало, що 72% придатні та мають цілодобовий доступ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: РДА Уряд Кабмін засідання розпорядження звільнення укриття бомбосховище Хомич 
Матеріали по темі