Влада

Центри ветеранського розвитку при ВНЗ, проєкт «Діалоги про війну»: в Житомирській області готують заходи з «відзначення подвигів ветеранів»

28 June 2023, 15:51

У Житомирській області мають намір провести низку заходів із відзначення подвигів ветеранів війни. Заходи планують реалізовувати впродовж 2023-2026 років.

Розпорядження «Про затвердження Плану заходів із відзначення в Житомирській області подвигів ветеранів війни, проявлених під час захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України, на період 2023-2026 років» голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечко підписав 27 червня 2023 року.

«Затвердити план заходів із відзначення в Житомирській області подвигів ветеранів війни, проявлених під час захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України, на період 2023-2026 років.
2. Відповідальним виконавцям забезпечити виконання Плану заходів, затвердженого цим розпорядженням, та про стан його виконання інформувати Управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту обласної військової адміністрації щороку до 25 серпня.
3. Управлінню національно-патріотичного виховання, молоді та спорту обласної військової адміністрації щороку до 10 вересня інформувати Міністерство у справах ветеранів України та обласну військову адміністрацію про стан виконання Плану заходів», – йдеться у розпорядженні.

Серед запланованих заходів – створення тематичних музейних експозицій, присвячених ветеранам війни, що брали участь у захисті суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України; заходи з популяризації літератури, створеної ветеранами війни; проведення просвітницьких заходів (форумів, конференцій, круглих столів тощо); організація освітнього проєкту «Діалоги про війну» тощо. Серед іншого – утворення центрів ветеранського розвитку при закладах вищої освіти.


Скриншоти з розпорядження голови ОВА

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2023 року в Житомирському обласному краєзнавчому музеї показали виставку до роковин повномасштабної війни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розпорядження голова ОДА Бунечко  
Матеріали по темі