Влада

Президент звільнив голову Житомирської РДА через неналежний стан укриттів

1 July 2023, 11:15

Володимир Зеленський 30 червня 2023 року підписав розпорядження про звільнення Олександра Хомича з посади голови Житомирської РДА.

Відповідний документ оприлюднений на сайті Офісу президента.

Далі – текст розпорядження №119/2023-рп «Про звільнення О.Хомича з посади голови Житомирської районної державної адміністрації Житомирської області»:

Звільнити ХОМИЧА Олександра Степановича з посади голови Житомирської районної державної адміністрації Житомирської області.

Нагадаємо, 27 червня на засіданні Кабмін підтримав проєкт розпорядження президента про звільнення з посади голови Житомирської РДА Хомича Олександра Степановича, крім того, догани та звільнення отримали і інші очільники адміністрацій із заступниками.

А 26 червня президент Володимир Зеленський указом ввід у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 червня 2023 року «Щодо результатів оперативних обстежень обʼєктів фонду захисних споруд цивільного захисту та вирішення проблемних питань щодо укриття населення». Зазначалося, що посадовців Житомирського району чекає покарання за неналежний стан укриттів за результатами обстеження захисних споруд.

Зауважимо, що розпорядженням від 18 квітня 2022 року президент призначив Олександра Хомича головою Житомирської райдержадміністрації.

Як повідомляв Житомир.info, на території Житомирської області обліковується 3 тис. 429 об’єктів фонду захисних споруд – 122 сховища, 925 протирадіаційних укриттів, 2342 найпростіших укриття, обстеження, проведене на початку червня 2023 року, показало, що 72% придатні та мають цілодобовий доступ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: РДА засідання розпорядження звільнення укриття бомбосховище Хомич президент Зеленський 
Матеріали по темі