Влада

В Житомирській облраді створять робочу групу, яка буде оцінювати корупційні ризики у діяльності ради

4 July 2023, 13:25

В Житомирській обласній раді до кінця вересня поточного року планують провести оцінювання корупційних ризиків у діяльності.

Про це зазначається у відповідному проєкті рішення сесії, який 4 липня оприлюднений на сайті облради.

«Розпочати проведення оцінювання корупційних ризиків у діяльності Житомирської обласної ради у форматі самооцінювання. Доручити голові обласної ради створити робочу групу з оцінювання корупційних ризиків у діяльності Житомирської обласної ради, затвердити її персональний склад та Положення про робочу групу. Керівникам структурних підрозділів виконавчого апарату Житомирської обласної ради, Управлінню майном Житомирської обласної ради протягом 10 днів з дня прийняття цього рішення надати раднику відділу забезпечення діяльності керівництва обласної ради (патронатна служба) виконавчого апарату Житомирської обласної ради, уповноваженій особі з питань запобігання та виявлення корупції у Житомирській обласній раді Хижняк Т.В. кандидатури для включення у склад робочої групи», - йдеться у проєкті рішення.

Передбачається, що фізичними та/або юридичними особами, їх об’єднаннями, іншими суб’єктами, які не є внутрішніми заінтересованими сторонами, з якими обласна рада взаємодіє або може взаємодіяти в процесі виконання своїх функцій, буде надана можливість подати кандидатури для включення у склад робочої групи шляхом надсилання пропозицій на електронну адресу обласної ради (post@zt.gov.ua) протягом 10 днів з дня оприлюднення цього рішення.

Робоча група має провести оцінювання корупційних ризиків у діяльності Житомирської обласної ради до 30 вересня 2023 року, розробити проєкт Антикорупційної програми Житомирської обласної ради на 2023-2025 роки і внести його на розгляд обласної ради до 30 жовтня 2023 року.

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2023 року експерти НАЗК спільно з Інститутом прикладних гуманітарних досліджень ідентифікували найпоширеніші корупційні ризики під час відбудови об’єктів нерухомого майна, що були пошкоджені чи знищені внаслідок збройної агресії рф.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада корупція робоча група  
Матеріали по темі