Економіка

За І півріччя приріст доходів місцевих бюджетів Житомирської області становить 45,7%

10 July 2023, 13:37

За I півріччя 2023 року до загального фонду місцевих бюджетів надійшло 218,3 млрд грн, що на 42,5 млрд грн більше порівняно з аналогічним періодом 2022 року.

Про це 10 липня повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Основними доходами загального фонду місцевих бюджетів (без урахування міжбюджетних трансфертів) за I півріччя 2023 року були:

145,4 млрд грн – податок на доходи фізичних осіб (ПДФО);

27,1 млрд грн – єдиний податок;

16,7 млрд грн – плата за землю;

10 млрд грн – акцизний податок;

7 млрд грн – податок на прибуток підприємств приватного сектору економіки.

«Вагомий приріст доходів загального фонду місцевих бюджетів зафіксовано у таких областях: Чернігівська (+45,9%), Житомирська (+45,7%), Київська (+45,3%), Закарпатська (+39,2%), Чернівецька (+36,8%). Збільшення доходів у цих областях пов’язано, зокрема, з тим, що у ці регіони перемістилися здебільшого внутрішньо переміщені особи та бізнес із територій, де ведуться або велися бойові дії, або з територій, які були чи є тимчасово окупованими збройними формуваннями рф», - йдеться у повідомленні.

Відповідно, найменший показник доходів загального фонду місцевих бюджетів виявлено на території тих областей, де проходять активні бойові дії або які були чи є тимчасово окупованими збройними формуваннями рф, зокрема в Донецькій, Запорізькій, Луганській та Херсонській областях.

«Незважаючи на війну рф проти України, завдяки швидкій адаптації органів державної влади та органів місцевого самоврядування вдалося забезпечити виконання та збільшення доходів загального фонду місцевих бюджетів на +24,2% більше порівняно з I півріччям 2022 року. За рахунок цих ресурсів органи місцевого самоврядування і надалі мають можливість забезпечувати фінансування першочергових потреб на місцевому рівні», - зазначають в Міністерстві фінансів.

Нагадаємо, за даними ДПС, у травні 2023 року надходження до державного бюджету з Житомирської області становили 1 млрд 250 млн 513 тис. 456 грн.

Як повідомляв Житомир.info, за даними Міністерства фінансів. Житомирська область була лідером за приростом доходів загального фонду місцевих бюджетів у І кварталі 2023 року (+61%).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджет дохід Мінфін  
Матеріали по темі