Місто

Житомиряни нарікають на роботу болардів при в’їзді на набережну в міському парку

12 July 2023, 15:55

На початку липня у житомирському парку на набережній запрацювали боларди. Тепер аби потрапити автівкою на територію потрібно зателефонувати за певним номером, який можна дізнатися лише в адміністрації парку. Таке нововведення сподобалося не всім житомирянам. Зокрема, нарікання мають жителі провулка Чуднівський.

«Нас спочатку не попередили, вони просто були підняті й ніякої системи автоматизації не було. Згодом, через тиждень, зробили систему автоматизації, у яку внесли лише жителів, які мають власні автомобілі, саме власника автомобіля. Вона працює так: ти під'їжджаєш, набираєш номер телефону, боларди опускаються, потім набираєш номер і вони піднімаються. Тут проживають мешканці, які не мають власного автомобіля, є досить багато людей, близько 10 родин. У когось є автомобіль, а в когось немає. Наприклад, моя мама може користуватися іншим транспортними засобами: таксі, або знайомі підвезли. У систему автоматизації вона не внесена, також є сім'я, які взагалі не мають автомобіля і також не внесені в систему автоматизацію. Є похилого віку, у нас є військовослужбовець, який втратив 2022 році ногу, він має навчальний протез і йому досить важко пересуватися», – розповідає місцева мешканка Анна Катмакова.

Також люди дивуються, що боларди встановлені перед парковкою.

«Зараз це питання актуальне, бо маломобільні люди ніяк не проїдуть повз ці боларди. Хіба що шукати охоронця, який знаходиться на човновій станції», - наголошує місцева мешканка Анна Катмакова.

Жінка говорить, що ситуацію намагалися вирішити, спілкувалися з адміністрацією парку, але станом на 12 липня зміни так і не відбулися.

«Звичайно проговорювали це з охороною, один з них записав номери телефонів, які ми б хотіли внести, хто там проживає. Наступного дня зателефонував директор КП «Парк» і сказав, що через певний час, протягом одного тижня, буде інша система, буде висіти номер телефону при в'їзді, як я розумію, який зможуть набирати люди та воно буде відкриватися. Пройшло два тижні точно, додатковий номер не з'явився, табличка не з'явилася», - говорить Анна Катмакова.

Директор КП «Парк» пояснює для чого увімкнули боларди.

«Були запущені в роботу боларди, тому що це закрита територія. Там і велодоріжки, і діти ходять, і відпочивальники», - каже директор КП «Парк» Сергій Бондар.

Також він пояснює, для кого ж з тутешніх жителів в’їзд дозволений.

«В основному це люди, які мають автотранспорт. Також є люди, які не мають автотранспорту, але їм також прописали. Там проживає людина, яка отримала поранення та втратила кінцівку при бойових діях, йому також було прописало, у нього щось з телефончиком не виходить, але ми працюємо над цим. Але у всіх є номер телефону охорони, вони можуть звернутися і їм відкриють. Просто в'їзд будь-якому автомобілю туди заборонений, крім спецтранспорту: швидка, поліція, газова служба і ДСНС. Якщо людина викликає швидку допомогу, вона може звернутися одразу до охорони та сказати, що чекають швидку. Охорона чергує біля боларда, відкриває поліції, швидкій, ДСНС. Там буде встановлена табличка, вона вже виготовлена, сьогодні-завтра її повісять. Буде прописаний номер телефону охоронця, у будь-який час можуть зателефонувати, представитися хто це, чого і куди. Ще раз наголошую: просто будь-якому автомобілю туди в’їзд заборонений», - сказав Сергій Бондар.

Кращої альтернативи, ніж система з дзвінками зараз немає – запевняє адміністрація парку та розповідає скільки вона коштувала.

«Кращої системи на сьогодні немає, бо за допомоги цього додатку з будь-якої точки світу, якщо є роумінг, можна відкрити та закрити боларди. Це невеликі кошти, все обійшлося до 7 тисяч грн», - каже директор КП «Парк» Сергій Бондар.

Нагадаємо, що 5 липня міська рада показала боларди на набережній в житомирському парку, які перекривають заїзд до парковки.

Як повідомляв Житомир.info, реконструкція набережної під підвісним пішохідним мостом в житомирському парку розпочалася у квітні 2019 року і була офіційно завершена в листопаді 2022 року, реконструкція коштувала більш ніж 30 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: болард набережна парк парковка автомобіль  
Матеріали по темі