Влада

Начальник Житомирської ОВА заявив, що в області вже відновили більш ніж 70% зруйнованих обстрілами об’єктів

14 July 2023, 11:57

В Житомирській області за 1,5 року відновили більш ніж 70% зруйнованих ворожими обстрілами об’єктів.

Про це ввечері 13 липня 2023 року в ефірі національного марафону «Єдині новини» повідомив начальник обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

«Житомирщина на початку повномасштабного вторгнення зазнавала значних ракетно-бомбових ударів, загалом їх було більше 100. Більше 4 тисяч осель та будівель на Житомирщині було пошкоджено. Ми за півтора року впоралися з більше ніж 70% пошкоджень (близько 3 тисяч будівель). Ми повернули наших людей до нормального житла. Так, є зруйновані капітальні будівлі, які ми не змогли відновити самотужки, там потрібне втручання держави і виділення додаткових коштів з державного бюджету», - сказав Віталій Бунечко.

Після цього начальник ОВА розповів про допомогу селу Трифонівка Херсонської області, на відбудову якого з обласного бюджету виділяють 33 млн грн.

Нагадаємо, 14 лютого 2023 року Бунечко інформував, що майже за рік повномасштабного російського вторгнення Житомирська область зазнала 103 ракетно-бомбових, внаслідок яких пошкоджено або повністю зруйновано 3350 об’єктів.

Як повідомляв Житомир.info, 26 травня 2023 року начальник ОВА Віталій Бунечко розповідав про проєкти, на які хочуть отримати фінансування з Фонду відновлення: загальний обсяг фінансування за цими проєктами може скласти понад 1 млрд грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: відбудова ОВА Бунечко руйнування відновлення  
Матеріали по темі