Влада

На сесії Житомирської міськради виділили ще 69 млн грн на укриття в закладах освіти

20 July 2023, 12:48

20 липня на позачерговій сесії Житомирської міської ради виділили 69 млн грн на стаціонарні укриття в закладах освіти.

«На цій сесії ми вийшли з пропозицію, щоб надати нам завершити ті існуючі, де у нас чогось не вистачає для того, щоб завершити дані укриття. Ми плануємо, що до прийомки, до 17 (ред. серпня), десь 60% вже буде результат. До 1 вересня буде більше результат. Але заклади, де ми вийшли з пропозицією на минулій сесії, а на цій будете виділяти кошти, щоб зробити укриття, де їх не було – це школи № 6, № 15, проєктно-кошторисна документація школи № 7 та інші школи та садочки, де потрібне додаткове укриття. Ми в садочках робимо укриття для шкіл, наприклад для школи № 3 у садочку № 37, для школи № 13 у садочку № 38», – розповідає перша заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

«Хочу попросити депутатів за той місяць, який є, залітати до шкіл та садочків у вашому окрузі. Адже, це жінки, які на своїх плечах виносять неймовірне навантаження. Депутати мають досвіт, можете там щось побачити, можливо буде якась порада, можливо якимось книжками, меблями можемо допомогти додатково», – сказала депутатка Житомирської міської ради Людмила Зубко.

«Депутати, до вас прохання не тільки школи та садочки проконтролювати, допомогти, зауваження якісь можливо будуть, які можна виправити, але й попрацювати з укриттями на ваших округах, з людьми. Після минулої перевірки було по 260 укриттям зауваження, їх виправили та залишилося 7, але це не означає, що в тих, які були без зауважень не можуть з’явитися нові проблеми», - додав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

В коментарях журналістам міський голова додав, що за виділені кошти будуть створені як нові укриття, так і розширена площа існуючих.

«На минулій сесії ми також виділяли десятки мільйонів грн для нашої освіти на укриття. Сьогодні сума 69 млн грн додаткова на укриття для шкіл, садочків та інших закладів. Наприклад, школа №6 у центрі міста немає укриття, будівництво нового укриття – це близько 6-7 місяців і вартість будівництва за новими нормами вийде більш як 50 млн грн. Тому ми знайшли приміщення – це гастроном «Тетерів», підвальне приміщення в непоганому стані, де 600 кв. м. Сьогодні виділили кошти, зробили проєкт і там буде укриття з вентиляцію для школи № 6. Ось таким чином намагаємося всі школи закрити з точки зору укриттів. Велике додаткове укриття буде для школи № 33, близько 500 кв.м і до 1 вересня воно буде готове. Це буде додаткове укриття, бо там буде ліцею № 25», – сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, що 29 червня з бюджету Житомирської громади виділяють 35 мільйонів на укриття в закладах освіти і 25 мільйонів на модульні укриття.

Як повідомляв Житомир.info, у деяких навчальних закладах Житомира зараз будують найпростіші укриття, але ще залишаються ліцеї та садочки, які не мають власних захисних споруд. Загальну площу укриттів освітніх закладів Житомирської громади планують до нового навчального року збільшити на 7 тис. кв.м: на облаштування, збільшення площі та виготовлення проєктно-кошторисної документації необхідно 35 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія бюджет кошти міський бюджет укриття школа садок дитсадок Ковтуненко Сухомлин 
Матеріали по темі