Події

Жителі Житомирської області вкотре потрапили на гачок шахраїв: шукали матеріальну допомогу і втратили близько 50 тис. грн із карток

20 July 2023, 16:00

Довірившись фейковим добродіям, лише за минулі дві доби жителі Житомирщини замість отримання матеріальної допомоги втратили з банківських карток власні кошти.

Про це 20 липня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

В мережі Інтернет подекуди з’являються оголошення, у яких благочинні організації обіцяють надати соціальні виплати. А для їх отримання необхідно перейти за посиланням і надати реквізити своєї платіжної картки. Все б нічого, але у більшості випадків це звичайна схема аферистів. Та замість зарахування бажаних коштів відбувається їх списання.

«Так, 40-річна жителька Тетерівської громади хотіла отримати допомогу від міжнародної організації. Натомість з рахунку жінки було списано майже 4 тисячі гривень. За такою ж схемою втратив понад 12 тисяч гривень 46-річний житель Радомишля. А у Коростишеві та Бердичеві потрапили в тенета шахраїв пенсіонерки віком 52 та 65 років. З їх платіжних карток першої списано майже 16 тисяч гривень, а у другої - понад 18 тисяч гривень», - йдеться в повідомленні.

У кожному випадку поліцією проводиться досудове розслідування за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) КК України. За такі дії законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Правоохоронці закликають не передавати персональні дані, банківські реквізити неперевіреним благодійним організаціям. Користуйтеся лише офіційними порталами щодо надання соціальної підтримки. Роз’яснюйте рідним, що не кожне оголошення, розміщене на Інтернет-сторінках, відповідає дійсності.


Нагадаємо, 19 липня у Нацполіції розповідали про нову шахрайську схему: за допомогою послуги віддаленої заміни SIM-картки шахраї можуть заволодіти номером телефону та банківськими рахунками.

Як повідомляв Житомир.info, 17 липня 2023 року поліція інформувала, що за минулий тиждень жителі Житомирського району віддали шахраям близько чверті мільйона гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство інтернет соцмережі соцвиплати соцдопомога 
Матеріали по темі