Події

В Житомирській області затримали автомобіль з нелегальним лісом

20 July 2023, 16:23

У Миропільській громаді затримали жителя Хмельниччини з незаконною деревиною.

Про це 20 липня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«19 липня близько 19:50 під час патрулювання у селищі Мирополі поліцейський офіцер місцевої громади зупинив для перевірки автомобіль «Mercedes-Benz», завантажений деревиною. За кермом транспортного засобу перебував 37-річний житель Хмельниччини. Під час візуального огляду поліцейський визначив, що у причепі знаходяться ясеневі колоди. Жодних документів, що підтверджували б законність вантажу, керманич автівки не надав», - йдеться у повідомленні.

На місці події працювала слідчо-оперативна група відділення поліції №1 Житомирського РУП. Поліцейські задокументували усі обставини діяння та вилучили автомобіль з деревиною. Нині слідчі проводять перевірку у межах відкритого кримінального провадження.

Попередня правова кваліфікація події - ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України. Законодавством таке правопорушення карається штрафом від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі чи позбавленням волі терміном до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, 4 липня 2023 року в Бердичівській громаді виявили вантажний автомобіль з незаконною лісопродукцією.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вирубка ліс дерево дерева деревина лісопродукція Миропільська громада 
Матеріали по темі