Влада

Для ліквідації наслідків обстрілів громад виділяють кошти з обласного бюджету і матеріали з резервів, - начальник Житомирської ОВА

21 July 2023, 17:24

На сьогодні в Житомирській області внаслідок ракетно-бомбових ударів росіян та атак дронами-камікадзе пошкоджено та зруйновано вже понад 4800 об’єктів. Наразі ще продовжується фіксація руйнувань, які спричинила атака «шахедів» 19 липня 2023 року.

Про це 21 липня повідомив начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

«85% пошкоджених будівель в області – це житло мирних громадян, решта – це переважно об’єкти соціальної інфраструктури. За 513 днів повномасштабного вторгнення нам вдалося відновити 2400 об’єктів. Додатково в громадах ведеться активна робота із оформлення документів на отримання жителями відшкодування на відновлення приміщень, що постраждали від російських обстрілів, через державну програму «єВідновлення», - сказав керівник ОВА.

Він також розповів, що на ліквідацію наслідків травневих обстрілів трьох громад області було виділено більш ніж 21 млн грн бюджетних коштів.

«В травні пошкоджень зазнали багато будинків у Станишівській, Новогуйвинській та Житомирській громадах. Тоді на ліквідацію наслідків обстрілу з обласного бюджету виділили 15 млн грн, ще понад 7 мільйонів виділили депутати з місцевих бюджетів. Будівельні матеріали власники пошкоджених будинків отримали зі складів матеріального резерву області. Також допомогу їм надали місцеві підприємства», - зазначив начальник ОВА.

Віталій Бунечко повідомив і про ворожий обстріл 19 липня, в наслідок якого постраждали дві громади.

«На території Вільшанської та Чуднівської громади вибуховою хвилею та через падіння уламків декількох збитих ворожих безпілотників пошкоджено майже 700 об’єктів, більшість з них – приватні будинки. Прийнято рішення про виділення 5 млн грн з обласного бюджету на ліквідацію наслідків. Практично одразу після ворожого удару в громадах розпочалися першочергові ремонтні роботи. Продовжується видача будівельних матеріалів зі складів матеріально-технічного резерву. До відновлювальних робіт активно підключаються волонтери та благодійники», - розповів начальник ОВА.

Нагадаємо, під ранок 19 липня Житомирську область атакували запущені росією «дрони-камікадзе», за інформацією начальника ОВА постраждав інфраструктурний об'єкт, є пошкодження приватних домогосподарств. Станом на 20 липня в Чуднівській громаді нарахували більш ніж 500 пошкоджених будинків, 4 об’єкти критичної та 10 об’єктів соціальної інфраструктури.

Як повідомляв Житомир.info, у ніч на 28 травня 2023 року ворог атакував Україну іранськими ударними дронами «Shahed-136/131»: у Житомирській області було влучання в інфраструктурний об’єкт, у Житомирі в будинках повилітали та потріскалися вікна і двері. На сесії Житомирської міської ради 30 травня виділили 5 млн грн на ліквідацію пошкоджень після обстрілів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обстріл руйнування Бунечко Чуднів громада бюджет будівельні матеріали резерв ОВА  
Матеріали по темі