Місто

У «Прозорому офісі» відкрили книжкову локацію: житомиряни та гості міста можуть брати літературу на кілька днів та приносити свою

23 July 2023, 10:18

У Житомирі 21 липня на базі «Прозорого офісу» відкрили книжкову локацію.

Про це повідомляє Житомирська міська рада.

«В межах «Майстерні міста» у «Прозорому офісі» відбувся захід, на якому навчали емоційному розвантаженню. Працівники «Прозорого» завжди акцентували увагу на тому, що прагнуть не тільки надавати адміністративні й соціальні послуги жителям міста, а також допомогти психологічно розвантажитися, отримати натхнення та душевне піднесення. Відкрилася книжкова локація за підтримки офісу GIZ», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що кожен відвідувач офісу, очікуючи свого обслуговування, матиме можливість почитати будь-яку вподобану книжку, а за бажанням записатися на рецепції та позичити її на термін до п’яти днів. Крім того, житомиряни можуть приносити сюди свою літературу, доповнюючи колекцію «Прозорого офісу».

«Візія сьогоднішнього заходу – це покращення психологічного стану кожного з відвідувачів. Вийти в кращому емоційному стані, ніж ми сюди зайшли. Така наша ідея. За проведений захід хочу подякувати проектам «GIZ» і «Майстерні міста», а також голові ЖОМГО «Паритет» Наталії Тарасенко, яка зробила вагомий внесок у нашу колекцію книжок. «Майстерня міста», – це можливість позитивного енергообміну з містянами, можливість почути нове, бути почутим, можливість розвивати наше місто», – каже Вікторія Краснопір, директорка департаменту соціальної політики міської ради.

Працівники відповідально підійшли до вибору книг, намагалися задовольнити смаки та бажання кожного з мешканців громади. Тут є і психологічна література, і жіночі романи, книги для саморозвитку, а також українська класика таких авторів, як Олександр Довженко, Ольга Кобилянська, Тарас Шевченко. Окрім скарбів класичної української літератури, відвідувачі можуть познайомитись з творами сучасних творців: з романами Люко Дашвар, Юрія Іздрика та багатьох інших.

Зауважимо, у Житомирі «Прозорий офіс» знаходиться за адресою: площа Польова, 8.

Нагадаємо, фестиваль «Майстерня міста» розпочався 20 липня акцією «Велосипедом на роботу».

Як на Новому бульварі перший день проходив фестиваль «Майстерня міста» дивіться у сюжеті від 20 липня 2023 року.

Програму фестивалю «Майстерня міста», який з 20 по 22 липня проходив в Житомирі дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2022 року з бібліотек у Житомирі почали прибирати пропагандистську російську літературу. Скільки за пів року списали російських книг в міських бібліотеках Житомира і чи поповнюють фонд україномовними виданнями – дивіться у сюжеті. А 22 червня 2023 року президент Володимир Зеленський підписав закон про заборону ввезення і розповсюдження видавничої продукції з рф та білорусі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: книга книжкова локація Прозорий офіс Краснопір Майстерня міста 
Матеріали по темі