Місто

Для житомирян та гостей міста провели майстерклас з веслування на човнах «Дракон»

23 July 2023, 11:02

У межах «Майстерні міста» кожен охочий міг приборкати свого «дракона». ГО «Федерація з веслування на човнах «Дракон» провела для житомирян та гостей міста майстерклас.

Про це 23 липня повідомляє Житомирська міська рада.

Захід відбувався у межах «Майстерні міста» за підтримки проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», що впроваджується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за фінансової підтримки урядів Німеччини та Швейцарії.

Усі охочі мали можливість безоплатно познайомитися з технікою плавання на човні.

Заняття проводив майстер спорту та багаторазовий призер України з веслування на байдарці, майстер спорту з веслування на човнах «Дракон» та призер чемпіонатів Європи з драгонботу Дмитро Мороз.

«Веслування на човнах сприяють розвитку фізичних якостей і укріпленню організму.У драгонботі немає вікових обмежень — займатися спортивним веслуванням можуть з 12 до 60 років і старші.Для охочих поплавати на цих човнах немає особливих вимог до фізичної форми, адже у цьому виді спорту люди працюють командою, де головне — спільний дух та наполегливість», - розповідає Дмитро Мороз.

Учасники майстеркласу ознайомилися з правилами безпеки на воді та поведінки у човні, вчилися виконувати дії у випадках, коли човен перевернеться. Вивчали надання першої допомоги у травматичних випадках. Досвідчений тренер також показав техніку з веслування, як правильно та швидко сідати й виходити з човна, зберігати рівновагу та керувати човном на дистанції. Ознайомили учасників майстеркласу з термінологією, що використовується у веслуванні на «драконах».

«Шкода, що через погані погодні умови, ми не змогли вийти і поплавати на відкритій воді. Проте ознайомче заняття з тренером було дуже цікавим. Я давно мріла займатися цим видом спорту. Через війну я з сім’єю переїхала в Житомир з Маріуполя. Хочеться займатися командним видом спорту, інтегровуватись в суспільство та знаходити нових знайомих», - говорить Вікторія, учасниця майстеркласу.

Нагадаємо, фестиваль «Майстерня міста» розпочався 20 липня акцією «Велосипедом на роботу».

Як на Новому бульварі перший день проходив фестиваль «Майстерня міста» дивіться у сюжеті від 20 липня 2023 року.

А 21 липня в межах «Майстерні міста» у «Прозорому офісі» відбувся захід, на якому навчали емоційному розвантаженню. Крім того, там відкрили книжкову локацію для житомирян та гостей міста, аби відвідувачі могли проводити час із користю, очікуючи надання послуг. Охочі також можуть брати книги додому на кілька днів або ж приносити свою літературу за адресою: площа Польова, 8.

Програму фестивалю «Майстерня міста», який з 20 по 22 липня проходив в Житомирі дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Майстерня міста фестиваль Дракон веслування майстерклас Мороз 
Матеріали по темі