Суспільство

Як зробити так, аби психологічна допомога сім'ям захисників стала доступною у громадах

24 July 2023, 10:14

ГО «Волонтерський штаб Житомира», активістки Агенції розвитку Степанської ОТГ спільно з народною депутаткою Соломією Бобровською проводять публічну консультацію щодо психологічної підтримки родин військових. Мета - напрацювати рекомендації щодо створення Центрів надання психосоціальної та психологічної допомоги сім’ям військових та ветеранів в Україні.

Зазвичай військова служба стосується не однієї людини в сім’ї - жертвувати чимось доводиться абсолютно всім: у дітей підвищена тривожність, партнери часто перебирають на себе нові ролі та обов’язки, батьки військових можуть мати безсоння або постійну напруженість. Тому виникає потреба надавати соціально-психологічну допомогу не тільки військовослужбовцю або ветерану, а й усім його близьким.

Чи мають родичі військових можливість отримання кваліфіковану психологічну допомогу зараз, чи користуються нею, з якими проблемами та викликами зустрічаються найчастіше і як їх можуть підтримувати Центри надання психосоціальної та психологічної допомоги сім’ям військових та ветеранів обговорюється в рамках цих консультацій.

Щоб долучитися, пройдіть опитування за посиланням: https://forms.gle/qC39EuShQZ369ZXT6 або залиште свої рекомендації на порталі ОПОРИ “ПОРАДА”: https://poradaua.com/consultation/6

Довідково: Консультації стали можливі в рамках виконання проєкту «Практична аналітика для парламенту», що реалізується Громадянська мережа ОПОРА / Рівне в межах Програма USAID РАДА: наступне покоління, що виконується Internews Ukraine

USAID Ukraine - USAID Україна


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військовий допомога Бобровська 
Матеріали по темі