Події

В Житомирській області батько намагався «відкупити» сина, який їхав за кермом без документів, і отримав кримінальну справу

1 August 2023, 10:12

У Радомишлі батько намагався відкупити сина від адміністративної відповідальності.

Про це 31 липня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«30 липня близько 22:00 у Радомишлі патрульні поліцейські відділення №3 Житомирського райуправління під час перевірки документів водія «ВАЗ 2106» встановили, що 27-річний чоловік керує транспортним засобом без відповідного посвідчення. Вже під час оформлення адміністративного протоколу за ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів …) КУпАП до поліцейських звернувся його 47-річний батько, який був пасажиром в автівці. Намагаючись «вирішити питання» щодо уникнення адміністративної відповідальності за порушення, вчинене сином, чоловік запропонував правоохоронцям хабар. Не зважаючи на неодноразові попередження про недопустимість таких дій, він поклав гроші до салону службового автомобіля», - йдеться у повідомленні.

Факт пропозиції та надання неправомірної вигоди поліцейським був належним чином задокументований працівниками слідчо-оперативної групи. Тож тепер син за вчинене правопорушення нестиме адміністративну відповідальність, а батькові загрожує кримінальна.

Відповідно до ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України подібні протиправні дії тягнуть за собою покарання від штрафних санкцій до позбавлення волі строком до 4 років.

Нагадаємо, 24 липня у с. Корчаку патрульні зупинили мотоцикл Mustang, керманич якого рухався без шолома та не мав документів та двоколісник: щоб уникнути відповідальності, водій спробував відкупитися, запропонувавши поліцейським грошову винагороду.

Як повідомляв Житомир.info, 21 липня 2023 року у Житомирському та Бердичівському районах пізно ввечері двоє водіїв намагалися дати відкупне поліцейським через нетверезе кермування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція водій хабар Радомишль  
Матеріали по темі