Події

Через 3 роки в Житомирській області майстру лісу повідомили про підозру за смертельне травмування 16-річного онука у лісництві

1 August 2023, 13:55

Майстру лісу повідомили про підозру у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило смертельне травмування 16-річного онука у лісництві.

Про це 1 серпня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Слідство встановило, що того дня (у червні 2020 року) підозрюваний, який працював майстром лісу, прибув до Івницького лісництва Коростишівського лісгоспу, разом із своїм онуком. Хлопець мав намір позбирати гриби та допомогти під час санітарної вирубки дерев, що проводилася на тій місцевості. Однак перебування у зоні санітарної вирубки дерев для 16-річного підлітка, якого не забезпечили відповідними засобами безпеки, зокрема, захисною каскою, закінчилося трагічно. У ту мить, коли він вказував трактористу на зрубане дерево, яке підлягало транспортуванню, на потерпілого впав сухостій – масивна сосна. Від сильного удару дерева хлопець зазнав тяжкого травмування, зокрема, й голови. Не змогли врятувати життя й лікарі: через декілька годин після екстреної операції потерпілий помер», - йдеться у повідомленні.

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Житомирської обласної прокуратури майстру лісу повідомлено про підозру у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, що спричинило загибель людини (ч. 2 ст. 272 КК України).

Як повідомляв Житомир.info, 12 червня 2020 року в Андрушівському районі внаслідок травм, отриманих від падіння сухостою, загинув 16-річний житель с. Новоівницького.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сухостій сухі дерева ліс хлопець майстер лісу підозра прокуратура 
Матеріали по темі