Події

Суд оштрафував житомирянина, чий собака покусав сусідку та її пса

5 August 2023, 11:03

У Житомирі суд притягнув до адміністративної відповідальності чоловіка, собака якого накинувся на сусідку та її пса. За агресивну поведінку домашнього улюбленця містянину довелося сплатити 1700 грн штрафу.

Постанову щодо вказаного адмінправопорушення (за ст. 154 ч. 3 КУпАП (Порушення правил тримання собак і котів)) Корольовський районний суд м. Житомира ухвалив 21 липня 2023 року. В Єдиному державному реєстрі судових рішень постанову оприлюднили 1 серпня.

Сам інцидент трапився 27 червня цього року на вулиці Льва Толстого. Власник виводив на прогулянку свого собаку (породи стаффордширський тер'єр), біля будинку пес помітив сусідського собаку (породи цвергшнауцер) й кинувся на нього, а потім і на його господарку, спричинивши обом тілесні ушкодження.

«В судовому засіданні 21.07.2023 року ОСОБА_1 вину визнав повністю та пояснив, що 27.06.2023р. близько 19 год 00 хв виводив свого собаку, породи стафф, з дому на прогулянку, не встиг вчасно одягнути йому намордника. На вході в будинок зустрілися з сусідкою, ОСОБА_2, яка виходила в той час з будинку разом із своєю собачкою. Їх тварини між собою зіштовхнулися, в результаті чого його собака, яка набагато більша за масою тіла, спричинила собачці потерпілої та потерпілій тілесні ушкодження. На запитання суду пояснив, що має «суворий нашийник» для собаки та поводок; в той же день його дружина приходила до потерпілої додому, аби відшкодувати шкоду, проте від відшкодування остання відмовилася. У вчиненому розкаюється, запевнив суд в недопустимості в подальшому допущення порушень щодо правил утримання собак. Під час розгляду справи в суді дійшли з потерпілою згоди на відшкодування їй шкоди, остання претензій до нього не має», – йдеться у матеріалах суду.

Скриншот з постанови Корольовського районного суду м. Житомира

Постраждала також розповіла про обставини інциденту та про характер травм, які отримав її собака та вона сама.

«В ході нападу її собаці було відгризено частину вуха та спричинена кусана рана в області промежини. При спробі захистити свою тварину, собака ОСОБА_3 травмувала їй праву руку, в результаті чого перебувала на лікарняному. Після нападу її собаку було прооперовано, а їй, ОСОБА_2, накладено гіпсову пов`язку», – такі свідчення надала жінка.

Вона зауважила, що отримала від власника собаки грошове відшкодування, тож претензій до нього не має.

Скриншот з постанови Корольовського районного суду м. Житомира

Врешті, суд постановив визнати чоловіка винним та застосував до нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто в сумі 1700 гривень, без конфіскації тварини.

Також на користь держави з порушника стягнули судовий збір у розмірі 536 гривень 80 копійок.

Як повідомляв Житомир.info, 15 лютого 2023 року в Житомирі суд розглядав справу щодо чоловіка, чиї собаки-алабаї покусали чужого пса, від чого чотирилапий помер. Господаря алабаїв оштрафували на 1700 гривень. Також у чоловіка конфіскували одного пса.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: собака пес суд постанова штраф  
Матеріали по темі