Події

У Житомирській області чоловікові оголосили про підозру у шахрайствах: надавав «виплати від держави»

5 August 2023, 11:59

Упродовж року до поліцейських звертались жителі Звягельщини із повідомленнями про шахрайство за схемою «Ви отримали виплати від держави…». «Працівником банку», який ніби мав нараховувати кошти, виявився 32-річний житель Житомирського району. Йому оголосили про підозру у низці ошуканств.

Про це 5 серпня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Звягельського районного відділу поліції.

«73-річна місцева жителька розповіла про невідомого чоловіка, який, назвавшись працівником банку, телефоном повідомив, що на рахунок заявниці надійшла грошова допомога від міжнародної організації для пенсіонерів. Для цього необхідно було повідомити лише платіжні реквізити банківської картки. Жінка погодилась на привабливу пропозицію та виконала усі умови. У результаті з її рахунку було знято близько 27 000 гривень», – йдеться у повідомленні.

Про подібну ситуацію правоохоронцям розповіла і 23-річна жителька смт Довбиша.

До 37-річної жінки також зателефонував цей же незнайомець і розповів про виплати, які вона повинна отримати. Під час розмови чоловік дізнався, що у заявниці немає власної картки та запропонував у когось позичити, після чого залишити неподалік одного з будинків у Довбиській громаді. Потому він мав повернути платіжний засіб уже із грішми. Тож жінка попросила банківську картку у сусіда та виконала усе, про що домовилась із незнайомцем у телефонній розмові. Заявниця бажаного так і не отримала, а з рахунку односельця зникли майже 6,5 тисяч гривень.

У ході проведених заходів правоохоронці Звягельського райвідділу з’ясували, що «працівником банку» виявився 32-річний житель Житомирського району. Нині встановлено його причетність до щонайменше 6 таких правопорушень.

Зібравши необхідні докази, днями слідчі поліції оголосили чоловікові про підозри у вчиненні кримінальних діянь, передбачених ч. 2 та ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Триває подальше досудове розслідування.

За чинним законодавством підозрюваному за його дії може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Як повідомляв Житомир.info, 28 липня 2023 року в поліції розповідали, що лише за добу в Житомирській області зафіксували кілька випадків шахрайства: жителі, повіривши «працівникам банку» втратили близько 50 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство підозра  
Матеріали по темі