Влада

Житомир хвалять за роботу щодо компенсацій за зруйноване житло, а влада планує зменшити кількість довідок, - Сухомлин

7 August 2023, 09:43

З вересня 2023 року почне діяти програма щодо компенсації за зруйноване житло на більш ніж 200 тис. грн, планується зменшити кількість довідок, необхідних для отримання цих коштів.

Про це на позачерговому засіданні міськвиконкому 7 серпня повідомив мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Вчора була нарада в обласній адміністрації разом з депутатами Верховної ради, головами громад, розбирали ті проблемні питання, які є по програмі єВідновлення. На вересень вже буде прийняте рішення і буде відшкодовуватися суми більш ніж 200 тисяч – це вже другий етап. Перший етап був відшкодування до 200 тис. грн, потім за знищене майно, і з вересня вже обіцяють запустити програму (по відшкодуванню» більш ніж 200 тисяч. Піднімали питання спрощення цієї процедури, наприклад, від людей вимагається довідка про несудимість. Але держава ж не заявляє, що не буде відшкодовувати за зруйноване майно людям, у яких була судимість, якщо відшкодовують всім, то навіщо ця довідка. І ще багато інших довідок. Пообіцяли в найкоротший термін спростити процедуру і зменшити кількість документів», - розповів Сергій Сухомлин.

Мер також зауважив, що Житомир відзначили як єдину в Україні громаду, де немає «просрочки».

«У зв’язку з тим, що в нас є такий позитивний досів, нам запропонували створити бригаду і допомогти, наприклад, Харкову: поїхати туди і допомогти їм працювати», - повідомив мер Житомира.

Нагадаємо, станом на кінець липня в Житомирській області комісіями були погоджені виплати на відновлення 116 приватних житлових будинків на суму 10 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 21 липня 2023 року міськвиконком затвердив реєстр 182 будинків у Житомирі, яким нададуть фінансування на поточний ремонт та заміну вікон і дверей у під’їздах, пошкоджених внаслідок російського обстрілу наприкінці травня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: єВідновлення виконком житло компенсація Сухомлин 
Матеріали по темі