Місто

У Житомирі на День молоді організують лекції, кіномарафон, зустріч з блогерами та вручать стипендії

7 August 2023, 12:23

Цієї суботи, 12 серпня, у Житомирі відзначать Міжнародний день Молоді – відповідне рішення ухвалили на позачерговому засіданні виконкому 7 серпня.

Протягом дня (з 11:00 до 22:00) на Новому Бульварі діятиме декілька локацій.

«З 11:00 запрацює головна сцена, вона умовно буде розташована біля кінотеатру «Жовтень». Там вручимо стипендії молодим людям, презентуємо дослідження щодо бажань молоді, які ми спільно здійснювали з університетом «Житомирська політехніка». Ми вручимо стипендію міського голови – це 18 людей, їх подавали університети, тобто найкращі студенти житомирських вишів. Отримують вони не високу стипендію – це разова стипендія 2 тисячі грн», – розповідає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

На молодь очікує: презентація ІТ технологій, фаєр-шоу, а також лекції та дискусії на різні теми. Крім того, працюватиме локація для малечі.

«Галявина підростаючої молоді – це буде умовно дитяча галявина, де будуть проводитися навчальні заняття: розпис торбинок, майстер-класи дорога та знаки, безпека у транспорті. Галявина сенсів – це будуть різні цікаві розмови про щастя, психологія, sex education, гендерні стереотипи. Галявина розвитку – це молодь для молоді буде розповідати про бізнес, як його розпочати, про Копінг стратегії та Софт скілс, будуть зустрічі з блогерами та розмови про англійську мову та її важливість у житті молоді. Буде діяти творча галявина, тут буде багато цікавих подій, зокрема буде «Вазон кросінг», тобто можна принести свій вазон та обміняти на чийсь, буде розпис шоперів, гільз, які згодом підуть на аукціон», – розповідає Ірина Ковальчук.

На вулиці Михайлівській працюватиме фотосушка, а на вулиці Скорульського організують кіномарафон.

На захід планують витратити не більше ніж 50 тисяч грн, зазначила начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту.

«У нас закладено у програмі розвитку молоді на відзначення Дня молоді 50 тисяч грн, в рамках цього бюджету ми будемо розраховувати. Можливо, це буде менша сума, ще не знаємо, але точно не більше суми, яка визначена по програмі», –каже начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

На випадок повітряної тривоги, неподалік від локації є укриття.

Cam-Scanner-2023-08-07-12-08-1

Cam-Scanner-2023-08-07-12-08-2


Нагадаємо, що 12 серпня 2022 року з нагоди Дня молоді у Житомирі влаштували благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ, майстер-класи та арттерапію.

Як повідомляв Житомир.info, у 2021 році президент Володимир Зеленський установив в Україні День молоді, який відзначатимуть щороку 12 серпня, в Міжнародний день молоді, відповідний указ президента набирав чинності з 1 січня 2022 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День молоді Новий бульвар Ковальчук 
Матеріали по темі