Економіка

Які спеціальності обирають жителі Житомирської області для навчання за ваучерами, аби складати конкуренцію на ринку праці

8 August 2023, 09:57

Ваучери, які дають можливість безоплатно підвищити свій фаховий рівень або здобути нову професію чи спеціальність, отримали вже 412 жителів Житомирщини, у тому числі 9 внутрішньо переміщених осіб та один учасник бойових дій. Більшість отримувачів цих документів (248 осіб) – жителі Житомирського району, 85 осіб – Коростенського, 40 осіб – Бердичівського і 39 осіб зі Звягельського району.

Про це 7 серпня повідомила Житомирська обласна служба зайнятості.

«На сьогодні найбільше ваучерів (144) видано для підготовки за іншою спеціальністю у закладах вищої освіти, 142 - для перепідготовки за робітничими професіями і 126 – для підвищення кваліфікації. Власники ваучерів можуть обирати професії і спеціальності для навчання серед переліку зі 123-х актуальних. Жителі Житомирщини поки вподобали всього 28: 12 робітничих професій і 16 спеціальностей. Серед спеціальностей лідирують «Медсестринство», «Психологія», «Менеджмент», «Геодезія і землеустрій» і «Соціальна робота», серед професій користуються попитом робітники фермерського господарства, кравці, кухарі, водії і монтажники гіпсокартонних конструкцій», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що упродовж липня по ваучери на навчання до підрозділів служби зайнятості звернулись 94 жителі Житомирщини, 80 з яких мають наміри пройти підготовку за іншою спеціальністю у закладах вищої освіти. До переліку затребуваних додались «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Комп’ютерні науки», «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка», "Будівництво та цивільна інженерія» і «Дошкільна освіта».

215 жителів області на підставі ваучерів вже уклали договори з обраними закладами освіти на загальну суму майже 3,3 млн грн. Програма підвищення конкурентоспроможності дорослого населення на ринку праці фінансується з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Повна інформація щодо ваучерів – на сайті Державного центру зайнятості https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery

Довідково: ваучер – це документ встановленого зразка, який дає можливість сплатити за навчання. Отримати його можуть люди віком від 45 до 60 років, люди з інвалідністю, звільнені зі служби військовослужбовці, внутрішні переселенці, а також особи, які були позбавлені свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення.

Консультації щодо отримання ваучерів та подальшого навчання на Житомирщині – у відділі активних програм зайнятості обласного центру зайнятості за телефоном: 067-687-98-51 (у робочий час).

Нагадаємо, 25 липня у центрі зайнятості розповідали, що у Житомирській області навчання на підставі ваучера можливе за близько 80 робітничими професіями і понад 40 спеціальностями.

Як повідомляв Житомир.info, з 15 березня, коли перший у 2023 році житель Житомирщини отримав ваучер на навчання, і станом на 7 липня служба зайнятості видала вже 322 ваучери, які дають право безоплатно підвищити кваліфікацію, пройти перепідготовку чи отримати іншу спеціальність з переліку актуальних на сьогодні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЦЗ центр зайнятості робота працевлаштування ваучер навчання служба зайнятості 
Матеріали по темі