Місто

У Житомирі вісім команд змагатимуться у турнірі пам’яті Дмитра Рудя, глядачам дозволили вболівати на стадіоні

16 August 2023, 12:24

На житомирській «Спартак Арені» знову планують провести юнацький турнір з футболу пам’яті Дмитра Рудя. У 2022 році змагання не вдалося провести через повномасштабне вторгнення росії.

Цього року все-таки організують турнір. Відповідне рішення прийняли 16 серпня на засіданні виконавчого комітету.

«Просимо погодити проведення IV відкритого турніру з футболу серед юнаків (U-12) пам'яті морського піхотинця Дмитра Рудя. Цього року – це три дні, з 18 по 20 серпня. На «Спартак Арені» змагатимуться команди: ФК «Шахтар» Донецьк, ФК «Буковина» Чернівці, ФК «Металіст 1925» Харків, ФК «Рух» Львів, ФК «Колос» Ковалівка, Фаховий Олімпійський коледж імені І. Піддубного Київ, ФК «Оболонь» Київ, СДЮСШОР з футболу «Полісся» Житомир. Починаються змагання 18 серпня об 11:00 з урочистого відкриття, 19 серпня змагання триватимуть з 9:00 до 20:00, а 20 серпня розпочнуть о 9:00, о 17:30 гра за перше місце, а об 19:00 нагородження переможців та кращих гравців турніру», - розповідає начальниця управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

Вхід для глядачів буде вільним, також планують організувати онлайн-трансляцію.

«Було прийнято рішення не закривати «Спартак Арену», тому всі бажаючі повболівати, батьки, друзі, знайомі, зможуть прийти на «Спартак Арену» та подивитися матчі. На випадок повітряної тривоги є два укриття, куди зможуть перейти глядачі та учасники змагань. Крім того, хто турбується про свою безпеку і не буде на стадіоні, буде забезпечена трансляція матчу», - говорить Ірина Ковальчук.

В організації турніру частково допоможуть спонсори, а за проживання та харчування юних футболістів заплатять з бюджету Житомира.

«Орієнтовно з поселенням та харчуванням учасників – близько 140 тисяч грн, учасників – 160 дітей», - додала Ірина Ковальчук.

Довідка міської ради: Дмитро Сергійович Рудь народився 23 січня 1998 року у місті Житомирі. Дмитро ріс сиротою, з трьох років його виховували бабуся Людмила Володимирівна з дідусем Дмитром Олексійовичем. Навчався Дмитро в Житомирській загальноосвітній школі №20. Стрункий, красивий, фізично розвинений юнак любив спорт, особливо футбол. Після закінчення школи Дмитро вступив до Житомирського автомобільного коледжу Національного транспортного університету. Був одним із найкращих студентів, але після другого курсу добровільно пішов до армії на захист рідної України. У 2016 році був направлений на два місяці у військовий учбовий центр «Десна», після нього потрапив до 503-го Окремого батальйону морської піхоти десантно-штурмової роти, де і проходив військову службу за контрактом. Дуже любив службу, слово «побратим» було для нього святим. У Дмитра була можливість навчатися у Львівський військовій академії, але він відмовився, бо поспішав на передову, до побратимів, бо, як він вважав, саме там він потрібен. А там було справжнє пекло. …Горіло поле, підпалене сепаратистами, але хлопець не злякався, а першим кинувся його гасити, рятуючи бійців. Вогнем обпечені руки, ноги, все тіло, та він відмовився від госпіталізації, щоб бути поруч з друзями до кінця. Ще рани не встигли загоїтися на ньому, коли 16 травня 2018 року під н.п. Водяне Донецької області під час виконання бойового завдання смертю хоробрих загинув моряк Рудь Дмитро. Перестало битися велике любляче серце справжнього Чоловіка, захисника так любимої ним України. За виявлений героїзм Дмитра нагороджено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Нагадаємо, у 2020 році 22 серпня на стадіоні «Спартак Арена» стартував футбольний турнір пам’яті Дмитра Рудя, 24 серпня, на День незалежності, ФК «Карпати» зіграв з ФК «Шахтар» у фіналі, останні здобули перемоги та завоювали кубок. 22 серпня 2021 року на стадіоні «Спартак Арена» стартував третій відкритий футбольний турнір серед юнаків пам’яті загиблого учасника АТО Дмитра Рудя, в якому брали участь вісім команд U-12.

Як повідомляв Житомир.info, футбольний турнір пам’яті Дмитра Рудя започаткували в 2019 році: 22 серпня відбулось офіційне відкриття оновленого стадіону «Спартак Арена» і в цей день на футбольному полі зустрілися команди-фіналісти юнацького турніру «Полісся» та «Бердичів».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол турнір пам'яті Дмитра Рудя Дмитро Рудь Рудь турнір 
Матеріали по темі