Місто

У Житомирі досі не встановили паркан біля зруйнованого ліцею, директор каже: чекають перерахунку коштів

16 August 2023, 14:49

Ліцей №25 був зруйнований ворожими обстрілами на початку березня 2022 року. Будівлю досі не демонтували. Аби діти та пересічні люди не травмувалися, 24 липня 2023 року міськвиконком прийняв рішення встановити паркан. Втім, станом на 16 серпня ліцей так і не огородили.

За роз'ясненням ситуації журналістам Житомир.info звернулися до директора навчального закладу Івана Денисюка.

«Три тижні тому були виділені кошти. Договір уклали, зараз чекаємо проплати казначейство, договір зареєстрований на матеріали. Тільки буде проплата, матеріали забираємо, підрядника викликаємо та огороджуємо. Розпочнеться тільки тоді, коли казначейство перераховує кошти, це не від мене залежить, все залежить від перерахунку казначейської служби на рахунок, де ми закуповуємо матеріал. Матеріали десь 160-180 тисяч грн», - прокоментував директор ліцею №25 Іван Денисюк.

Отже, коли з’явиться паркан біля ліцею №25 невідомо.

Нагадаємо, батьки учнів зруйнованого російським авіаударом в березні минулого року ліцею №25 наприкінці червня цього року звернулися до суду, щоб скасувати рішення міської ради про демонтаж будівлі, бо впевнені, що її можна відновити: для забезпечення позовних вимог суд ухвалив рішення про заборону демонтажу ліцею до завершення судового процесу.

Як повідомляв Житомир.info, приблизно о 8 ранку 4 березня 2022 року в центрі Житомира російські окупанти обстріляли з повітря школу. Рятувальники евакуювали зі зруйнованої будівлі ліцею № 25 на Малій Бердичівській 5 людей, за попередніми даними внаслідок потрапляння боєприпасу жертв і постраждалих немає. Відео наслідків авіаудару по ліцею – тут. За висновками фахівців, будівля не підлягає відновленню, тому для учнів ліцею №25 до 1 вересня 2022 року знайшли інші приміщення для навчання. Під час засідання міськвиконкому 1 лютого 2023 року мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що кошти на демонтаж ліцею №25 виділять з міського бюджету, а демонтаж не робили раніше, бо чекали, що держава дасть цільові кошти на проведення таких робіт.

На сесії Житомирської міської ради 23 лютого 2023 року депутати проголосували за виділення коштів на демонтаж зруйнованого ворожими обстрілами ліцею №25: в програмі на демонтаж ліцею закладено 9,5 млн грн, на сесії виділили з бюджету 3 млн грн, а іншу суму додадуть після проведення тендеру на роботи з демонтажу будівлі. 14 березня управління капітального будівництва уклало договір на розроблення проєктно-технологічної документації з демонтажу будівлі ліцею №25: за 99 тис. 897,96 грн ТОВ «Еліт Проект Груп» до 28 квітня 2023 року мало розробити проєкт.

14 травня УКБ провело тендер на демонтаж будівлі ліцею № 25 за адресою: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 18 з очікуваною вартістю 18 млн 599 тис. 049,60 грн, де переможцем стало житомирське ПП «Елітбуд-1» з пропозицією 8 млн 956 тис. 482 грн, але через більш ніж місяць після проведення тендеру договір з переможцем так і не уклали, бо інші учасники закупівлі подали скарги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліцей № 25 обстріл руйнування будівництво школа паркан огородження Іван Денисюк Денисюк 
Матеріали по темі