Місто

Комунальне підприємство хоче за 6,5 млн грн купити 126 гранітних надгробків для військового кладовища у Житомирі

18 August 2023, 12:25

Комунальне підприємство «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Житомирської міської ради оголосило тендер на закупівлю уніфікованих гранітних надгробків.

Оголошення про закупівлю оприлюднили в системі «Прозорро» 16 серпня.

Очікувана вартість закупівлі 126 надгробків становить 6 млн 550 тис. грн, або 52 тис. грн за штуку.

Торги заплановані на 24 серпня, строки поставки товару – до 31 грудня 2023 року, місце поставки – м. Житомир, вул. Селецька, 9.

«Кожен з надгробків має бути ідентичним за виключенням художніх робіт, які погоджуються із рідними померлих воїнів з урахуванням технічних характеристик, зазначених у даному Додатку. Камінь повинен бути якісним, без дефектів, тріщин, без вкраплень сторонніх домішок, відповідати встановленим нормативним актам чинного законодавства, державним стандартам, технічним умовам, які передбачають застосування заходів із захисту довкілля. Учасник гарантує виготовлення надгробка з урахуванням цих вимог. Замовник перевіряє якість каменя при огляді готового виробу, який надається Учасником. На етапі розгляду тендерних пропозицій учасник має надати на адресу замовника один екземпляр готового виробу – надгробку для огляду. У випадку, якщо готовий надгробок не відповідає заявленим технічним вимогам та ескізу, в тому числі якості каменя та матеріалів, що вимагаються замовником даними технічними вимогами і якісними характеристиками вважається, що тендерна пропозиція учасника не відповідає умовам технічної специфікації та іншим вимогам щодо предмета закупівлі тендерної документації та не допускається до оцінки», - йдеться у технічному завданні до тендеру.

Нагадаємо, КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування населення» попередню закупівлю 95 гранітних надгробків змогло провести лише з п’ятого разу: торги з очікуваною вартістю 5 млн грн оголошували з осені 2022 року, п’ятий аукціон був наприкінці березня 2023 року і з його єдиним учасником ТОВ «Архбуддизайн Сервіс» 18 квітня 2023 року підписали договір на виготовлення 95 надгробків за 4 млн 180 тис. грн (по 44 тис. грн за штуку).

Як повідомляв Житомир.info, 30 травня 2022 року Житомирський міський голова Сергій Сухомлин розповів, що на Смолянському військовому кладовищі у Житомирі варто встановити пам’ятники за єдиним стандартом. Цього ж дня мер обговорив це питання з рідними загиблих захисників. На позачерговій сесії Житомирської міської ради 31 травня депутати ухвалили рішення про виділення з бюджету 5 млн грн на фінансування виготовлення ста пам’ятників – по 50 тис. грн на кожен. Під час затвердження ескізу передбачалося, що один пам’ятник коштуватиме 50 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СККПО тендер пам’ятник військове кладовище закупівля надгробок граніт 
Матеріали по темі