Місто

За опалювальний сезон борги житомирян за тепло – 40 млн грн, майже дві тисячі сімей перестали платити після російського вторгнення

22 August 2023, 13:57

Опалювальний сезон у Житомирі давно завершився, але досі далеко не всі споживачі за нього вправно розрахувалися. За словами директора «Житомиртеплокомуненерго» на 22 серпня серед боржників є близько 2 тисяч сімей, а недоотримані лише за минулий сезон кошти – 40 мільйонів гривень.

«З початком повномасштабної війни 2400 сімей повністю перестали сплачувати за послуги теплопостачання, на жаль. 500 сімей повернулись, погасили борги, але 1900 сімей залишилось і більшість цих приміщень вони здають в оренду орендарям. Орендарі сплачують і оренду і комунальні послуги, але на жаль гроші до нас не доходять. 40 млн грн тільки фінансова нестача цього опалювального сезону, (недоотримані кошти) це і оплата за газ, і за розподіл газу, і за необхідні матеріали для проведення ремонтів. Матеріали подорожчали майже у два з половиною – три рази, вартість енергоносіїв не залишається на місці, але, на жаль, тариф у нас п’ятий рік поспіль залишається фіксований», - розповідає директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

Керівник КП застерігає: якщо споживачі й надалі свідомо не сплачуватимуть за теплопостачання, то підприємство діятиме рішуче.

«З такими боржниками буде дуже жорстко. Вони не розуміють, що вони будуть в судах, вони не розуміють, що вони сплатять 10-15% чи державним, чи приватним виконавцям, і ще сплатять всі судові мита, всі судові витрати, які понесе наше підприємство. Але ми ці борги заберемо», - наголосив директор КП «Житомиртеплокомуненерго».

Нагадаємо, станом на початок серпня 2023 року «Житомиртеплокомуненерго» продовжувало роботу зі стягнення боргів населення за теплопостачання, які складають майже 269 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 24 травня 2023 року Житомирська міськрада зверталась до Кабміну, аби отримати обіцяну компенсацію різниці тарифів на тепло.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомиртеплокомуненерго тариф опалення борг Рогожин теплокомуненерго ЖТКЕ 
Матеріали по темі