Місто

У Житомирі почали приймати заяви на компенсацію за зруйноване житло, вже надійшло 14

22 August 2023, 14:24

У Житомирі ще сім містян отримають компенсацію за пошкоджене житло. Відповідне рішення прийняли 22 серпня під час позачергового засідання виконкому.

«Було розглянуто 8 звернень, 7 звернень було прийнято рішення надати компенсацію, а 1 звернення відмова. Відмова, бо пошкодження не відповідають видам робіт, які підлягають під відновлення. Умовно кажучи, пошкоджена стара дерев'яна рама, яка знаходиться на лоджії балкона», – говорить заступник начальника управління житлового господарства Андрій Оніщенко.

Загалом комісія вже розглянула майже всі заяви, які надходили від містян.

«Взагалі надійшло 76 звернень. Вчора було проведено чергове засідання комісії щодо розгляду питань з надання компенсації за пошкоджене майно, було розглянуто 8 заяв. Загальна кількість, які залишаються у нас в обробці – це 3 з 76 заяв. Максимальна сума компенсації не повинна перевищувати 200 тисяч грн, якщо взяти по тим заявкам, які розглядали, то бувало, що чек-лист або загальна сума робіт з відновлення була 260-270 тисяч грн. В такому випадку власнику надається право обрати, чи погоджується він на 200 тисяч грн», – каже заступник начальника управління житлового господарства.

Цього тижня почали приймати заявки по програмі компенсацій за знищене житло.

«По зруйнованих будинках надійшло 14 заяв – це Чумацький шлях, 2 та БОС 1/4. На цьому тижні у нас з’явився доступ до цього реєстру, почала діяти ця програма з 15 серпня. На розгляд заяв дається 30 діб. Там інша процедура: відповідно до площі житла, відповідно до коефіцієнтів розраховується і надається сертифікат, далі у них буде вибір чи шукати на вторинному ринку, або нове будівництво. Тобто вони купують нове житло, або можуть використати кошти для відбудови – це щодо приватних будинків. Якщо говорити про багатоквартирні будинки, то тут мешканець отримує сертифікат та буде обирати, де можна придбати будь-яке житло на території України», – розповідає Андрій Оніщенко.

В міській раді розповіли скільки очікують заяв на компенсацію за зруйноване житло.

«Якщо брати за кількістю квартир, які зруйновані – це буде 123 квартири у багатоквартирному будинку. Це загальна кількість, але якщо говоримо, що потрібно щоб були власники житла, не наймачі, щоб квартира була приватизована, то це вдвічі менше. Ще плюс 16 приватних будинків зруйновано», – сказав заступник начальника управління житлового господарства Андрій Оніщенко.

Якщо у вас виникають будь-які запитання звертайтеся на урядову гарячу лінію 1545 (кнопка 2) або чат-боти Урядового контактного центру за посиланням:

Telegram – https://t.me/GovernmentContactCenter_bot

Facebook – https://www.facebook.com/kontactcentre/

Вся інформація про умови та порядок отримання компенсації доступна в будь-який час на сайті програми єВідновлення https://erecovery.diia.gov.ua/

Нагадаємо, 18 серпня віцепремʼєр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков провів селекторну нараду, де закликав місцеву владу активніше працювати в комісіях з розгляду заявок на компенсацію за житло.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 11 серпня в Житомирській громаді з 66 заяв на отримання компенсації за пошкоджене житло була не розглянута лише одна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пошкоджене житло комісія єВідновлення руйнування компенсація Оніщенко 
Матеріали по темі